Temat: Faq
Zobacz pojedynczy post
stary 27-04-2006, 21:25   #422
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pakulas
1.Jaki -/+ powinien być mlvl w stosunku do lvl'a?
Ile ma wynosić np. na 10 lvl / na 20 lvl / etc. ?
Dobijają mnie takie pytania. Pomyśl logicznie: do czego ci na 10 lvl potrzebny magic level? Magic level powinien być jak najwyższy i ot cała filozofia. Nie znaczy to jednak, że masz stać pod depo i klepać runki godzinami. Ja na przykład robię tak: expię przy pomocy różdżki, oczywiście używając mana fluidów (choć zastanawiam się, czy nie bardziej opłacalne by było używanie life ringów) a jeżeli mam jakieś dodatkowe pieniądze i pełno soul pointów, to kupuję masę mana fluidów i robię runki (oczywiście jest to mniej opłacalne niż kupowanie gotowych run, ale najważniejsze, że ćwiczę magic lvl).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nytalith
@pakulas:
1) wszystko zalezy od Ciebie, chociaz teraz mysle ze przed 25 lvl niema co trenic mlvl. dlaczego przed 25? Bo wtedy mozesz robic hmm (jesli jestes drutem to zacznij od 24 i uh rob) Mysle ze mlvl powinien wynosic ~10 wiecej niz lvl, oczywiscie z czasem moze sie ta roznica zmniejszac lecz na pocztku mysle ze tak powinno byc.
A może jeszcze powiesz dlaczego tak powinno być? Jak mam 49 lvl i 48 mlvl, to mam według ciebie przestać expić i czekać aż dobiję 59 mlvl?
Wszyscy, którzy mają jakieś tam teorie na temat "jaki mlvl jest dobry na xx lvl?" powinni przemyśleć jedną sprawę: magic level zależy w zasadzie tylko i wyłącznie od czasu spędzonego na graniu (pomijam mana fluidy i life ringi, ale na nie i tak trzeba mieć kasę, a skąd ją wziąć, jeśli nie z loota, który zbieramy expiąc?). Po co więc spędzać ten czas stojąc bezsensownie pod depo, skoro można jednocześnie wbić i level, i magic level. Pomyślcie logicznie: czy lepiej jest mieć na przykład 20 lvl i 30 mlvl czy też 40 lvl i 30 mlvl (każdy by przecież powiedział, że 30 mlvl na 20 lvl jest świetny, a na 40 - do d...y)?
Cytuj:
Stać tydzień to raczej niebędę, bo to było by bez sensu ale czy to oznacza, że przy lvl 100 masz skille tylko nieco wyższe jakie byś miał po opuszczeniu rooka? A gdyby cię tak z zaskoczenia zaatakował knight 50 lvl ze skillami 80/80 z jakimś tam najlepszym swordem? dwa uderzenia i po ptakach..? no może po czterech gdybyś miał dobry armor i shield...
I nie odpowiadajcie mi w stylu: 'jak chcesz to możesz' tylko wasze opinie i jak wy robicie , etc.
Kiedy będziesz miał 100 lvl, to knight na 50 cię nawet nie dogoni. Ale nawet pomijając ten fakt - knight wali stosunkowo słabo nawet z wysokim lvl, skillami i dobrą bronią. O to, że zabije cię dwoma ciosami możesz się więc nie martwić. Obroną sorcerera jest jego szybkość (czar strong haste), siła czarów leczących, w razie potrzeby czar magic shield i... jego siła ataku. Po prostu, jeżeli walczysz z kimś, kogo jesteś w stanie zabić, to oczywiście wykańczasz go, jeżeli nie jesteś w stanie tego zrobić - zwiewasz rzucając Utani Gran Hur i Utamo Vita.
Cytuj:
Bo z tego co wiem dobra tarcza i shielding zmniejsza obrażenia fizyczne i magiczne (także u sorcerów).
Tarcza i shielding nie wpływają w ogóle na obrażenia magiczne, jedynie zbroja wpływa na obrażenia fizyczne takie jak te zadawane przez sd, explosion, burst arrows i ultimate explosion.

@down
Chodziło mi o to, że twoja opinia nie jest poparta żadnymi sensownymi argumentami.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 30-04-2006 o 23:40.
Duch Niespokojny jest offline