Krucjata Zen
Zen od kilku dni prowadzi mały konflikt z glidią Defenders of Faith, ale nie o tym teraz głosno, mianowicie Galix Tyra z glidi Denus Dentrum(tej samej w której są Mewtu,Laubau,Maonaz i kilka innych groźnich postaci) wypowiedział glidi zen wojne z sobie tylko znanych powodów. Niektórzy z jego glidi oświadczyli że pójdą za nim, Mewtu(leader) jeszcze się nie wypowiedział.
Wielu ludzi chce pomóc glidi zen.
W taki sposób Pokojowa glidia Zen ma 2 wojny naraz które również są pierwszymi wojnami tej glidi, dodam ze Zen jest najstarszą istniejącą glidią.
Arcanum(tak ci "źli szwedzcy PA") jako pierwsza glidia zaoferowała pomoc, zdziwiło mnie to bo do dzisiaj gardziłem Arcanum i lubiałem "tych dobrych walecznych" ludzi z Denus Dentrum. Tak więc PRZEPRASZAM GLIDIĘ ARCANUM ZA BYŁĄ POGARDĘ(nie zmieniam nastawiania do wszystkich człąków glidi Arc, bo niektórzy faktycznie są PA, ale przepraszam niedocenionych).
Dodam że moje szanse w tej wojnie są słabe,ale nie oddam łatwo Zen, nie tylko dlatego że jestem Zenem, proszę was o wypowiedzi po której stronie się opowiecie.
(More info na forum tibia.com w dziale iridia w temacie "declaration")