Zobacz pojedynczy post
stary 28-04-2006, 08:47   #120
Vorith
Użytkownik Forum

Vorith's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2005
Lokacja: Jastrzębie Zdrój/Zebrzydowice/Gliwice

Imię: Vorith
Profesja: Royal Paladin
Świat: Arcania
Poziom: 173
Skille: 108/79
Poziom mag.: 24
Domyślny

Pierwszym magiem, który przeżył demon helmet??? Bo padne z krzesła, apeluje o większe zainteresowanie, życiem gry.

P.S. Co do audycji wydaje mi się, że media dobrze robią kreaując tibie za nałóg bo według mnie to nałóg naprawdę dorównujący papierosom... nie mówie, że każdy grający jest nałogowcem ale też nie każdy z nas potrafi grać for fun bo jak by grał to po co by mu były cheaty?
Na moim przykładzie grałem swoją postacią ciut ponad rok i grając nie widziałem problemu, że tibia to nie nałóg, ale gdy postanowiłem skończyć z tym raz na zawsze to możecie wierzyć bądź nie ale prawie miesiąc nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić a przeskok z nałogu do normalnego jest prawie tak trudny jak rzucenie papierosów, no ale teraz jestem z siebie dumny, że mam to za sobą a czas który kiedyś szedł na gre (czyli 8-14h) dziennie poświecam na czytaniu rozwiązywaniu zadań, przez co ogólnie zapewniam sobie zwolnienia z examinów na studiach inżynieri budowlanej.

Ale podsumowująć, żebyście nie myśleli, że tibia to samo zło zalety:
- poznałem wielu przyjaciół, którym mogę w pełni zaufać (chodź kiedyś w przyjaźń przez neta nie wierzyłem),
-ogólnie wbrew pozorom dzięki tibii sporo miast odwiedziłem jeżdząc na zjazdy itd a normalnie to wątpie żebym się gdzieś ruszał,
- zabiłem zdecydowanie nude,
- poznałem pare fajnych lasek bo wbrew pozorom gra ich dużo udając facetów... nie doszedłem do tego jeszcze czemu tak robią,
- i najważniejsze zaspokałem chęć bycia najlepszym sam sobie potrafiłem udowodnić, że jestem lepszy od najlepszego w danej kategorii
I przez wzgląd na powyższe punkty nigdy nie pozbęde się postaci bo to jednak część mojego życia ale jest jeszcze inna zaleta tibii, którą można obczaić na allegro.

Finalnie radze z całego serca zastanowić się przed rozpoczęciem gry bo tak naprawdę po roku gry stanołem i próbowałem sobie przypomnieć jak się w rl rozwinołem czy może stoje w miejscu:|
I pamiętajcie Cipsoft to firma która zawsze może upaść chodź może teraz to dziwnie brzmić ale jako ekonomista z wykształcenia rozmawiałem z jednym dr Prawa i powiedział, że bardzo bardzo realne są procesy przeciwko tej firmie wziązku z nie informowaniem że to gra nałogowa a jak ktoś nie wierzy to poszukajcie procesów przeciwko Bllizard dotyczących diablo po czym wprowadzili system, że wypoczęta postać expi szybciej było to dość dawno ale cóz, no i odnoście nałogu papierosów kolo też wygrał bo jak to powiedział palił nie wiedząc, że papieros szkodzi zdrowiu wybrał proces a na papierosach mamy nakleiki. Wszystko zależy od pieniędzy i adwokata czy sprawe da się wygrać bądź nie

No i chciałbym tibia.pl pochwalić za ten post 1 Kwietnia ale szczerze chciałbym, aby to ograniczone expo weszło w życie bo to dla waszej przyszłości jak będziecie z tibi kończyć to zrozumienie...

Nie spamuj mnie w grze, jeśli to naprawde ważne wyślij do mnie wiadomość na konto w tibia.pl

<The one>
Vorith jest offline