Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzeznia na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A.Na przykladze tibii,sami widzi my,jak latwo sterowac opinia nie znajacych dobrze danego tematu osob,jak latwo kogos przeciwko komus zbuntowac etc.To samo jes np: z tymi konmi,wywozonymi niby w tragicznych warunkach do zezni w np wloszech.Po co przedstawia sie ta sprawe tragicznie?-ano poto,by wzbudzic litosc i wydrzec kase.Bo osobom uczuciowym lubiacym konie[a takich nie brak] ciezko patrzec na przedstawione w taki a nie inny sposob obrazy,nie wzruszajac sie.Nawiasem mowiac,caly ten cyrk z konmi uwazam za paranoje,bo dlaczego nikt nie wykupuje np swin czy kur?,ale to juz offtop,i nie bede sie w ten temat wglebial.Jednak ze wzgledu na w.w czynniki,ostatni raz kanal inny niz discovery ogladalem moze z 5 miesiecy temu[powaga].
Ps:Nie wiem,o co chodzilo z tym deadem na zerku,wszedl tam jakis low lvl,strzelil w orka z hmm/rozdzki i padl na 3 hity-ktos poswiecil postac,czy co?
|