Zobacz pojedynczy post
stary 29-04-2006, 18:38   #101
Alor Arkar
Guest

Domyślny

Kompromitacja na całej linii ! Nie mogłem pozostawić tego bez odpowiedzi, więc napisałem ten o to e-mail do TVN-u.

Cytuj:
Witam !

Mam 17 lat, jestem uczniem Tehnikum Hotelarskiego w Ustrzykach Dolnych. Po obejrzeniu wypowiedzi pani "psycholog" na temat Tibii w 'Dzieńdobry TVN', oraz w 'Faktach' zmieniłem nieco zdanie na temat TVN-u. Na początek pytanie - czy ktoś wogóle miał pojęcie, o czym przygotowuje rportaż ? Czy ktoś zapoznał się choć trochę z zasadami gry ? Pytanie było retoryczne, gdyż odpowiedź jest wiadoma - NIE ! Kilka cytatów i kilka moich komentarzy do tychże:

Jedno z rewelacyjnych stwierdzeń pani psycholog:

"Tibia została stworzona przez szalonych ludzi, którzy nie maja żadnego zysku z gry i robią to dla samej przyjemności uzależniania ludzi."

Droga pani psycholog - pani może sobie jedynie POMARZYĆ o takich zarobkach, jakie czerpią twórcy tej gry. Wie pani ile zarabiają twórcy tej gry ? Nie wie pani ! Ale komu się to chciało sprawdzać, prawda ? Ja wiem, że w pani wieku każdy wysiłek może spowodować zawał, ale nastepnym razem proszę się jednack trochę pofatygować i zaczerpnąć informacji. I to od jakiegoś wiarygodniejszego źródła, np od serwisu www.tibia.pl - nie od gówniaży z kafejek internetowych, którzy potrafią tylko "walić z axa albo z róźdżki".

Kolejna perełka:

"Postać po wyłączeniu komputera nadal pozostaje w grze"

I tu pani powiem G...uzik prawda ! Kto pani tego naopowiadał ? Po wyłączeniu gry, postać zostaje wylogowana (znika ze świata gry, do nastepnego zalogowania się przez gracza), wyłącza się komputer i odchodzi".

"Uzaleznia" - Ahhh... Tibia uzależnia...? Twórcy stworzyli ją po to aby jak najdłużej zatrzymać gracza przy ekranie i czerpać z tego jak największe zyski - czy coś w tym jest złego ? Może mi ktoś pokazać producenta, który odstrasza swoich klientów, albo robi anty-reklamę swoich produktów ? Czyli twórcy są szaleńcami, bo przez nich zachodzi obawa potencjalnego uzależnienia przez kogoś tak ? Haha ! A co z producentami noży ? Oni robią noże ! I do tego ostre ! Ktoś jeszcze może kogoś nimi zabić ! A jak już jesteśmy przy reklamie, to dziękuje bardzo stacji TVN za zrobienie wspaniałej reklamy Tibii i wszystkim serwisom z nią związanym.

Jeszcze raz apeluje ! Proszę wejść na np. www.tibia.com (strona w języku angielskim, ale liczę, że ktoś z zespołu 'Faktów' zna go wystarczająco, aby zrozumieć zawarte na owej stronie informacje) i poczytać co-nieco na temat samej gry. A jesli myliłem się co do wypowiedzi w ostatnim nawiasie proszę odwiedzić www.tibia.pl - tam napewno dowiedzą się państwo więcej...

Ja wiem, że się robi ciepło, powoli zbliża się lato, mało kto ogląda telewizję. Materiałów na reportaż brakuje, a żadnego pedofila jak na złość ostatnio nie złapali... Ale to nie powód, żeby wyżywać się na grze, o której na dodatek nie ma się zielonego pojęcia.

Przepraszam za wszytkie błędy ortograficzne w tym liście, ale mój mózg jest całkowicie wyżarty przez tą diaboliczną gre, jaką jest Tibia. Dziękuje za wysłuchanie mnie do końca...

Pozdrawiam.
O czymś zapomniałem ? Jesli tak powiedzcie - napiszę drugi e-mail, albo sami go napiszecie. Im więcej tym lepiej. Może TVN-owi da coś do myslenia kilka tys e-maili ze sprostowaniami i skargami. To tyle z mojej strony. Aha... no i również dołączam się do 'GRATZÓW' dla TVN-u

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.