Witam.
To jest mój pierwszy i zapewne ostatni na tym forum. Ale przeczytałem newsa na stronce, no to nie wytrzymałem i napisałem.
Mam 21 lvl sorca na Pandorii, więc nie jestem kompletnym idiotą w tej dziedzinie. Trochę o Tibii wiem. Ale chcę głównie wyrazić opinię na temat tej paranoi w TVN.
Jak dotąd TVN uważałem za dobrą, dobrze poinformowaną gazetą, z OBIEKTYWNYMI dziennikarzami i gośćmi zapraszanymi do studia. Podczas dyskusji politycznych zapraszani są goście o różnych poglądach i stanowiskach. Była to telewizja, która dawała obiektywny przekaz informacji z różnych dziedzin i nie wahała się przedstawiać czegoś w sposób kontrowersyjny.
Ale materiał o Tibii, który miałem okazję obejrzeć w "Faktach" całkowicie zweryfikował moje poglądy. Marzanna Zielińska, jedna z najlepszych dziennikarek w Polsce...albo jej się nie chce dupy ruszyć, albo po prostu miałą to przedstawić w taki sposób, jaki zażyczyli sobie jej koledzy "na górze". Jeśli się na jakiś temat nie wie, to się o nim nie pisze. Proste? A jednak nie. Do rozmowy przed kamery wybrała jakiś tempych idiotów, którzy po przyjściu ze szkoły nie myślą o niczym innym, jak tylko żeby włączyć jak najszybciej komputer i zalogować się na swojego 11 lvl knighta. Dzieciaków, którzy świata nie widzą poza Tibią. A materiał o tym kretynie, który zaczął okładać matkę, po tym, jak wyłączyła prąd był przedstaiony w taki sposób, że wszyscy Tibijczycy zostali wrzuceni do worka razem z tym pajacem. I teraz te kilka milionów osób będzie się bało swoich synów i ewentualnie córek. Bo co zrobią, jeśli przestaną chodzić do szkoły, a ich dzienne przemieszczenie będzie wyglądać łóżko-komputer-kuchnia żeby coś zjeść-kibel-łóżko. A do tego jako gość wypowiada się ta psycholog, co wie o Tibii tyle, co ja o budowie wietnamskich czołgów bojowych. Gada tak niedorzeczne bzurdy, że dosłownie człowieka sama nachodzi chęć wyjebania jej takim krzesłem. Mówi w taki sposób, aby rodzice wyrobili sobie jak najgorsze zdanie ogólnie o grach komputerowych. A komputer będzie później służył do "encyklopedii chemii" i "wielkich żeglarzy". Przecież to paranoja. Ta pani, zamiast gadać o czymś, o czym nic, kompletnie nic nie wie, to powinna zająć się problemem pedofilii, narkomanii czy przestępstw w szkołach. A nie wyjść przed kamerę i srać o czymś, o czym mi każą powiedzieć.
Nie widziałem tej audycji, wiec nie wiem, ale się domyślam, że pozostali goście mieli identyczne spojrzenie na Tibię co ta kretynka. A teraz zapewne TVN odbiera setki maili z opiniami na ich temat.
Tak więc gratulujemy TVN subiektywności, debilizmu, chęci sensacji. Oraz straty widzów
Pozdrawiam!
Degenn
|