@Stu: jako jeden z nielicznych moderatorów na "R" przychylam się do propozycji. Solennie obiecuję wziąć wszystko do kupy. Dajcie mi ze 2-3 dni max ;] Chociaż wciąż pozostają nierozwiązane problemy typu:
1) Niby przy walce dwuręczną bronią nie używa się tarczy i logiczne by było, że shielding nie rośnie. Jednakże są głosy, które twierdzą że jednak jest inaczej. Czy ktoś może to sprawdzić (najlepiej z małymi skilami, żeby w razie czego mogły szybko rosnąć, bo ja przy 80 nie będę w to wchodził

). Ale tak na 99% Albo jasno, np: "przez kilka dni cały czas biegałem tylko z twohanded i sword skoczył mi 30->40, a shield w ogóle/30->31". Niby było wałkowane, no ale...
2) Co z tym shieldingiem palka? Robił ktoś jakieś testy może jak shielding wpływa na ogólne obrażenia, gdy palek nie ma tarczy? Też niby jedno nie ma nic wspólnego z drugim, no ale...
Jeśli jeszcze będą jakieś poważniejsze problemy/pytania, piszcie. Myślę, że wszystkie poradniki będzie można wrzucić gdzieśtam w jedno miejsce... A ten temat będzie zamknięty ofkoz :>