Cytuj:
Wielu ludzi mówi że te dwa punkty ataku (fire axe - bright sword) różnicy, niewiele zmieniają. Ja wam udowodnię że dużo, na swoim przykładzie.
Miałem dwóch knightów:
1. Mój first char w Tibii, na 28 lvl miał skille 70/70. Expiłem nim tylko bright swordem, bo nie miałem wtedy kasy na GS, na 36 lvl miałem skille 72/71 od samego expienia.
2. Mój drugi knight, na 25 lvl miał skille 70/70. Nim też, przez długi czas expiłem z bronią jednoręczną (Fire Axe). Teraz na 35 lvl mam początek skilli 71/71, też weszły od samego expienia.
Obydwoma expiłem w podobnych miejscach, choć przyznaję że drugim więcej czasu na minotaurach spędziłem a pierwszym w dc.
Jaki wniosek? Dzięki tym dwóm punktom ataku, o tyle szybciej zabijałem potwory (czyt. zadawałem im mniej hitów), że wszedł o 1 skill mniej niż knightem pierwszym. Nie wiem ile to hitów (od skilla 71 do 72) ale wiem że dużo i wiem że to zasługa tych 2 punktów ataku.
|
ROTFL
A teraz obale twoja pseudo teze najprostszym przykladem:
Zrob se dwoma charami 8 level i daj jednemu fire axa a drugiemu dragon lance i idz expic pierwszym na cave ratach a drugim na ratach. Wniosek: pierwszy z fire axem na cave ratach zrobi jakis tam lvl 2 razy szybciej niz drugi z d-lance na ratach. Czyli w takim wypadku za pomoca d-lance nabijesz duzo wiecej skilli. Tak wiec roznica jest zauwazalna, fire axe jest lepszy od d-lance i zabijamy nim duzo szybciej potworki, rzecz prosta. Prawda?
Nie ma to jak porownywac piernik z wiatrakiem (dc z minotaurami)
Jednak zgadzam sie z tym ze axy sa minimalnie lepsze od swordow bo roznica w ataku jest troche wieksza niz roznica w obronie i widac to nawet na potworkach ktore nie wala z magii. Za pomoca swordow traci sie minimalnie mniej hp (jesli w ogole sie traci mniej, bo w sumie tego nie widac), ale za pomoca axe hity sa wyraznie mocniejsze i zabijamy szybciej potworki.