Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tehshiat
Co do tego popieram Matka. Przeciez niektore posty naprawde sa zalosne, pisane przez dzieci neostrady widzacych zycie przez pryzmat Tibii. Zgodze sie z pania psycholog ze Tibia jest silnie uzalezniajaca. Ja sie oderwalem od niej dzieki wakacyjnemu update. Niespodobala mi sie totalnie tamta Tibia. Gdyby nie on, zapewne gralbym jeszcze w to. Moze p. psycholog miala zle informacje dot. Tibii, ale gdy czytalem w newsie komentarze typu: 'hwdp - męski narząd płciowy w dupe psychologom', 'tvn to scierwo', to normalnie mi ziemniaki w piwnicy gnija...
|
Hehe nieźle

. Ja też już nie gram w Tibię

Silnie uzależniająca?? Co ty nie powiesz. Wiem więc może zakaz gry w Tibię nie czekaj inne gry tak samo uzależniają więc zakażmy grać w gry czekaj alkochol papierosy telewizja czekolada też uzależniają tak zakaz na wszystko przecież wszystko uzależnia sport też i do kibla musisz chodzić codziennie wogóle jesteś uzależniony od życia i śmierci hmm tego nie da się zakazać więc załużmy embargo na życie i śmierć. Zastanawiałeś się kiedyś że to do nikąd nie prowadzi ?? Wszystko jest dla LUDZI a to czy jesteś rozsądnym człowiekiem i potrafisz znaleść czas i na naukę i na grę i na spotkania ze znajomymi a czy jesteś maniakiem siedzącym po 15h dziennie przed kompem "bo musisz wbić 125lvl" zależy tylko od ciebie. Opisy dzieci powiadasz hmm wolność słowa więc mogą pisać co im się podoba i każdy może wyrazić swoje opinie. Mnie też bardzo wkurza gdy renomowana stacja telewizyjna (za jaką uważam TVN) pozwala sobie na wyemitowanie na antenie reportaży o Tibii gdzie wypowiadają się o niej osoby nie mające zielonego pojęcia o tej grze. Co ona tam mówi że co że uzależnia dobre amerykę odkryła. Nie ma na tym świecie żeczy która nie uzależnia ( no może i są np kopanie działki za moment akurat mam iść kopać i chyba się nie uzależnię

). Wszystko co sprawia człowiekowi przyjemność (w tym jedzenie, sex, gry, tv) uzależnia. Bo skoro robiąc coś odzczuwamy radość to chcemy to robić częściej i częściej i...itd