Zobacz pojedynczy post
stary 02-05-2006, 17:37   #40
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

czy ktoś tu już wymieniał Witch Hunter Robin, bądź Wolf's Rain?
są to dwie serie, które cieszą się sporą popularnością i dobrymi ocenami
pierwsza jest w surrealistycznym czasie rzeczywistym - są tam osoby obdarzone swego rodzaju mocą, przez którą to właśnie były dawno temu wiedźmami obwołane - a walka z nimi się jeszcze nie skończyła.. tylko, że to jest o wiele bardziej skomplikowane niż by się wydawało
druga opowiada o losach wilków, w świecie po jakimś katakliźmie.. tylko, że to nie są zwyczajne wilki.. te wilki szukają drogi powrotnej do raju
nie rozpiszę się za bardzo na temat pozycji, jakie proponuję - gdyż to byłby spoiler, a nie chcę nikomu psuć zabawy

@MkolesM
tylko zwróć uwagę, że każdy lubi coś innego - i z tego chociaż powodu nie należy udowadniać komuś, że coś czym się interesuje bądź lubi jest naprawdę złe, w ogóle jakieś niewarte uwagi, szmatławe itp itd..
gdyż podobne zdanie mógłby ktoś wyrazić na temat twoich upodobań - a chyba tego byś sobie nie życzył?
zreszta to tak jakby porównywać tort z bigosem - a nie powiesz, że któreś z tych z założenia nie jest jadalne?
podanime to nie jest nazwa własna - gdyż coś takiego nie istnieje, to jest określenie - tylko i wyłącznie określenie wymyślone przez pare osób i nic więcej

prawdziwe anime to takie anime, które wyszło spod ręki Japończyka
jeśliby np. Chińczyk spróbował swych sił w tworzeniu czegoś na miarę anime - to cokolwiek by to nie było, byłoby tylko imitacją anime, lecz nie anime

anime dzieli się na wiele gatunków, przedziałów wiekowych, grup potencjalnych odbiorców itp itd.

nie wiem, czy jesteś zorientowany co do całej historii związanej z DB - że tak się o tej serii wypowiadasz.. wiesz coś na temat tego powstania? etapów zmian, jakie w tym zachodziły? czy tylko objerzałeś zmierzającą do komercji serie i już twierdzisz, że coś jest be?
dla mnie Evangelion jest nudny
Naruto zmierza do szmiry po 100'tnym odcinku i seria anime nie jest warta potem większej uwagi, nawet jeśli manga prezentuje wyższy poziom o wiele.. lecz nie nazwę tego bezwartościowym 'podanime' tak jak ty czynisz z innymi seriami (spotkałam się z tą serią 4 lata temu, a ty?)

wymieniasz tutaj tylko szeroko znane tytułu na polskim rynku - tylko to, co w tv leciało, bądź twe oczy widziały w księgarniach
czy znasz jakieś bardziej wartościowe serie poza tymi?
bo jak dla mnie jest to wypowiedź laika
więc nie mów na temat 'ambitnych anime' skoro jest to dla ciebie grząski grunt
jak dla mnie to, co wymieniłeś ociera się ledwie o 'ambitne pozycje', ale jeszcze sporo czasu przed tobą.. może za jakiś rok będziesz bardziej obeznany z tematyką a nie ograniczysz się do czegoś co jest wielce popularne między ludźmi twierdząc, iż jest to ambitne

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem