Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Ot ostatnio modny temat w mediach, które uważają, iż my wszyscy rzucamy w rodziców krzesłami i nie wiadomo co jeszcze robimy.
Czy gdy coś się wam stanie w Tibii, odreagowujecie to w prawdziwym życiu? Czy wyładowujecie swoją złość na innych? A może poprostu olewacie to bo w końcu to tylko gra?
|
Tak. Odreagowuje to w prawdziwym życiu, wyładowuję złość na innych. Nie trwa to długo, jest mi potem głupio, ale to fakt. Nie ma sensu się oszukiwać.Ta prawidłowość działa we wszelkich dziedzinach życia (dyrektor opieprza pracownika, pracownik sprzątaczkę, sprzątaczka kopie wiadro... ;-) ). Jak już mówiłem (pisałem) nie ma sensu się oszukiwać (co nie znaczy oczywiśćie, że okładałbym swoją matkę krzesłem kiedy wyłączyłaby prąd - to już faktycznie jest patologia, skrzętnie podchwycona przez media). I tyle na dziś.
Aaaaa! Jeszcze, niestety, warto zauważyć, że pytania sondy są "tendencyjne" - tylko jedna odpowiedź dotyczy agresji (i jest zresztą,oględnie mówiąc, "delikatnie sformułowana"). Stawiając taki zestaw pytań, niejako pośrednio przesądacie o wynikach sondy. Ale to już wasza sprawa....
Pozdrawiam wszystkich graczy!