Kiedy zobaczylem temat wypracowanka nr to na mojej twarzy pojawil sie szeroki usmiech

,bo Makbet to jedna z ksiazek uzytych do mojej prezentacji (motyw winy i kary) jak i Krol Edyp, do ktorego porownalem ten tekst. Takze lepiej byc nie moglo

. A co do czesci I to na wszystko odpowiedzialem, nie wiem tylko ile z tego jest dobrze. Narazie jestem dobrej mysli, bo tekst byl dla mnie raczej zrozumialy, a osobiscie nie lubie sie na zapas martwic, ze spapralem zadania (wiec jakos nie szczegolnie chce zagladac do klucza

). Mam czas bodajze do 7 lipca kiedy pokaza nasze wyniki

. Chlopow to w ogole nie czytalem i nawet nie bralem pod uwage, kiedy zobaczylem temat pierwszy. Generalnie to nowa mature powinien zdac kazdy. Z pierwszej czesci mysle, ze kazdy pare pkt zalapal. Trzeba bylo tylko uwaznie czytac i wyczaic o co im chodzi w zadaniu, bo praktycznie wszystkie odpowiedzi byly w tekscie. Zreszta to tylko 20 pkt. A co do wypracowanka to ratuje nas to, ze jest podany fragment. I nawet nie majac pojecia o problematyce lektury, mozna sie wyratowac sama interpretacja tego fragmentu, czyli po prostu opisywanie tego samego, tyle ze innymi slowami

.
pozdrawiam
~lesiu