Ooo... jak ja pamiętam te stare cRPG na Amidze, w które zagrywałem się jak miałem 4 latka (obecnie mam 16). Wtedy to łapałem autentyczne styki grając w Eye of the Beholder 1 i napotykając śmiesznie wyglądające pajączki. Albo ta "straszna" czacha-meduza w Black Crypt

. Mam emulator amigi WinUAE oraz następujące gry:
ADoom (wymaga WADów z wersji dla PC), Golden Axe, Cannon Fodder, Cannon Fodder 2, castles, Deuteros, Dungeon Master 2, Eye of the Beholder 1, Eye of the Beholder 2 (brakuje ostatniej dyskietki

), Ishar, Ishar II, Legion, Lost Vikings, Lands of Valour (szwabska wersja), Moonstone, Pirates! (ta dobra, Amigowa wersja... wersja na PC jest do kitu), Reunion, Theme Park, UFO: Enemy Unkown, Ultima 5, Black Crypt, Chaos Strikes Back. Jakby ktoś chciał te ADF'y to zapraszam na Gadu-Gadu (patrz: podpis)... niestety bez Kickstarta ani rusz, a bez Workbencha też byłoby ciężko, a rozprowadzanie tych jest raczej nielegalne... więc zapraszam na
www.google.pl 
No, i jest jeszcze strona z ADF'ami, nie pamiętam adresu więc w goglu trzeba wpisać "Back to the roots", albo "Back 2 the roots", ale tam nie ma zbyt wiele tych najlepszych gier.