Zobacz pojedynczy post
stary 06-05-2006, 00:25   #74
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Stan: Na Emeryturze
Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

@Bofedojo:
Piszesz o tych stygmatach... Że niby były w nadgarstkach żeby szybciej umarł a nie w dłoniach... Jest inna teoria i wydaje mi się wiarygodniejsza... KAżdego przybijano za nadgarstki ponieważ dłoń ludzka jest poprostu zbyt delikatna aby utrzymać wiszące ciało i poprostu by się rozrywała po czym ukrzyżowany by spadał na ziemię... Z drugiej stron przebijana została tętnica... Ale co tam - medykiem nie jestem Druga sprawa...

@Topic:
Q:Od kiedy istnieje (nazwę go tu w ten sposób bo nie jestem zbyt wierzący) absolut?
A:Od zawsze.
Q:Jak to od zawsze?
A:No poprostu. Od zawsze - był, jest i będzie.
Q:Ale jak to?
A:No tak to!
Q:Nie rozumiem!
A:Ja też nie...

I tak właśnie można "wytłumaczyć" to "od kiedy istnieje absolut". Trochę po "przedszkolowemu" ale myślę iż jest to najłatwiejszy i najbardziej obrazowy sposób. Pokazuje on to, czego człowiek poprostu nie rozumie. I przy dzisiejszych umiejętnościach wykorzystywania naszego mózgu najprawdopodobniej nie zrozumie. Nieskończoność jest pojęciem dla człowieka, które poprostu "się nie mieścić w jego ciasna umysła". Póki co zdaje się nikt nam tego nie jest w stanie wytłumaczyć... Tak więc już wiecie dlaczegoniemożemy dojść do tego kiedy "bóg" zaczął swoją "rację bytu", lub kto go stworzył? ^^