Grałem 3ma knightami, każdy z innym typem broni, podziele się więc moimi spostrzeżeniami

Wymienię te cechy,które IMO najbardziej zauważa się walcząc tymi typami broni.
Swordy
-Przede wszystkim Ice rapiery, combo rapier+exori powala wiekszosc nieprzygotowanych mid-lvl sorców
-22def GSa, naprawde widać różnicę między GS a 16def lancy, co innego 1reczna bron, nie zauwazylem roznicy, sklaniam sie wiec ku teorii ze przy broni 1recznej liczy sie def tarczy
-GS jednak troche przyciężki na niższych lvlach,zazwyczaj przed huntami trzeba go zostawiac w dp co moze byc upierdliwe
-ciężko o swordringi
Axe
-47atk lancy w sumie nie daje zbyt wiele,ale przede wszytkim waży malutko co pozwala na zabieranie jej ze sobą wszędzie bez zauważalnego ubytku cap
-f-axe, w myśl teorii o defie tarczy (patrz wyżej) najlepsza nieannihilatorowa broń 1ręczna
-ogólnodostępne axeringi
-Stonecutter jako ukoronowanie kariery axe knighta
Club
-"wszystko tylko nie club" to powiedzonko chyba dobrze oddaje ten typ broni

Mam kumpla walczącego clubami, takie same skille tylko że on 10 lvli wyżej ode mnie i w walce lanca vs warhammer zawsze okrutnie go młócę...
-tanie i ogólnodostępne, wh-jedyna broń o 4X atk którą można mieć praktycznie na wejściu
-idealna broń dla pk knightów i charów którymi z założenia nie chcemy osiągnąć wysokiego poziomu (np zwiadowców,fun charów itp)
-może być też dobry na nowym serwerze,pod warunkiem, że nastawimy się na przekwalifikowanie naszego knighta na axe/sword w przyszłości.
to tyle
na pewno powielam wiele postów poprzedników,ale nie chce mi się przewalać całego tematu, mam więc nadzieję, że moje rady posłużą tym którzy trafiają tu po raz pierwszy i czytają tylko kilka ostatnich postów ;p