Zobacz pojedynczy post
stary 09-05-2006, 21:20   #84
kani_mani
Użytkownik Forum

kani_mani's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Łuków/Jungle

Imię: Elveth
Profesja: Elite Knight
Świat: Askara
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aciej
"bo gry nie są już takie drogie jak kiedyś" - może i masz racje z jednym że nie są już takiego drogie jak kiedyś , lecz dla kogoś kto zarabia 800 zł/miesiąc gra za 100zł-200zł jest bardzo dużo. Nikt ci nie kupi gry za tyle kasy gdzie normalnie po zapłaceniu rachunków ledwo starca na jedzenie.
Piractwo to już norma w naszych czasach. I będzie normą dopóki ceny dobrych gier będą w okolicach 50zł.
Wieć piractwa winni są producenci a nie gracze. Ponieważ gdyby ceny było w okolicach 50zł to około 500 % więcej była by sprzedaż gier. I producenci mieliby większy zysk. Ale wydawcy polscy nie mogą nic z tym zrobić ponieważ ceny np. w Ameryce są wystarczające by każdy mógł kupić tą 1 na miesiąc.
A Polacy zarabiają 5 razy mniej a mają płacić tyle samo co amerykanie za te same gry.
Jeżeli ktoś tyle zarabia, co podałeś..., to skąd wziął pieniądze na komputer? Z resztą nie mówię tu już o takich skrajnych przypadkach, gdzie ludziom ledwo starcza na rachunki, a mają w domu całkiem niezły sprzęt i do tego neta i ssają co się da po nocach -.-. Chodzi mi o to, że w Polsce przyzwyczajono się do piractwa i nikt nie uważa tego za coś złego... Prawa autorskie? A kogo to obchodzi... odpala się p2p i hulaj dusza! Też bardzo bym chciał mieć wiele gier, na które mnie nie stać, ale doceniam wysiłek twórców i ich nie okradam, bo tak należy takie działanie nazwać. Z resztą kogo wogóle obchodzi moje gadanie... i tak każdy zrobi, jak uważa.
I'm useless but
Not for long
The future is coming on"

www.mangacity.go.pl
kani_mani jest offline