Ja juz taki temat zalozylem. Nic nie dalo, bo wrzyscy mnie na maxa zjechali. Mam nadzieje, ze Tobie sie uda i wrzystkich zdolamy "nawrocic" na cos innego niz rapid. Jestem z toba i caly czas bede cie popieral : P
Do wrzystkich ktorzy nie wiedza, dlaczego rapid tak nam przeszkadza:
Otoz niektorzy (w tym ja) nie posiadaja tzw. IP zewnetrzne, czyli takie IP "na wlasnosci". Ci ludzie maja internet sieciowy i w zwiazku z tym mamy tzw. IP wewnetrzne, a IP zewnetrzne mamy wspolne, czyli kazdy uzytkownik ma takie same IP zewnetrzne. Rapidshare jest strona, ktora bierze pod uwage tylko IP zewnetrzne. Skutkiem tego jest ciagle limity (poniewaz jkest limit sciagniecia 50mb w godzine na 1 IP), stale informacje ze twoje IP jest w uzyciu (czyli ktos z innego komputera w tej samej sieci sciaga cos z Rapidshare).
Jedynym sposobem na wlasne IP zewnetrzne jest wyprawa do siedziby dawcy internetu i zamowic dla siebie IP zewnetrzne. Jednak w niektorych przpadkach wiaze sie to z duzym wysilkiem. W mojej sieci moja mama musi isc tam i podpisac umowe o aktywacji uslugi "IP zewnetrzne". Wrzystko by bylo w porzadku gdyby ta siedziba nie znajdowala sie tak daleko od domu...
Mam nadzieje ze moje objasnienie skloni do przemyslen.
|