;(
Chciałam wyrazić moje skromne zdanie na temat kasowania/zamykania tematów przez moderatorów.
Rozumiem, że moderatorzy są od tego, aby pilnować porządku na forum (abyśmy nie musieli czytać wypowiedzi typu "ta tibia to głupia gra, a wszyscy, którzy w nią grają to... /tu wstaw dowolny obraźliwy epitet/).
Wiem też, że większość użytkowników nie zna regulaminu i trzeba po prostu nad tym wszystkim panować.
Jednak może ktoś wyjaśni następującą sytuację:
1) Ktoś zakłąda temat o kupowaniu czarów przez druida w Ab'Dendriel. Możliwe, że temat taki był już poruszany. Możliwe, że ja nie umiem użyć opcji "szukaj". Możliwe, że odpowiedź na pytanie zawarte w temacie jest oczywista. Jednak chyba niezupełnie, skoro ludzie w temacie wypowiadają się i każda kolejna wypowiedź wnosi coś nowego do tematu. Okazuje się, że narzucająca się od razu odpowiedź, że druid kupuje czary w swojej gildii jest blędna. W miarę kolejnych wypowiedzi (każdy dorzuca coś z własnego doświadczenia) temat się rozjaśnia.
I co robi moderator??? Tak, kasuje temat.
2) gość zakłada temat o wdzięcznej nazwie "Pomocy!!!", w którym to pyta, ile postów musi mieć, aby dostać runkę pod nickiem.
Hmmz...i co robi moderator??? Nie, nie kasuje tematu. On ZAMYKA temat!!!
Czy teraz może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego wartościowe tematy są kasowane, a te niezbyt mądre zamykane???
Bo ja tego zrozumieć nie mogę....
|