Ja w dp segreguje wszystko tak- itemy pierwszego uzytku(puste bp, runy, kasa, itemy na sell dla innych playerow) trzymam przed LOCKED(ta czarna puszka), posegregowane sa tak, ze nigdy sie nie myla. Reszte itemow(klejnoty, ringi amulety, loot z huntow, potrzebne itemy i ozdoby mam schowane w LOCKED sa one takze ulozone w bp odpowiednich kolorow.
CO zrobic zeby nie miec syfu w dp:
-pozbywac sie smieci,(puste bagi, skrzynie, meble, itemy ktorych sie nie uzywa do niczego) wywalac je do kosza!
-runy trzmac w 1 BP, nie wyrzucac dziesieciu bp uhow czy sd w roznych miejscach
-loot z huntow dawac do jednego baga, nie oplaca sie go segregowac, bo i tak przy sprzedawaniu mozna brac go do full cap. i lazic do sklepu z roznymi itemami
-itemy ktore aby sprzedac musimy wyslac, wyslijmy odrazu gdy mamy ich duzo-jak mam 1bp kusz wysylam je do Venore, jak mam viking helmety z tomba to kilka bp odrazu leci do Ab'dendriel/Carlin
-jesli dysponujemy domkiem dawajmy tam itemy ktorych nie uzywamy zbyt czesto, runy i pierscienie najlepiej miec oczywiscie przy sobie lub w najblizszym dp
-zloto- wymieniac je odrazu jak mamy go ponad 100 sztuk- kiedys jak wracalem z huntow na dworci to dawalem bp zlota do dp, po tygodniu bylo tego tam 10bp, i nie musialem dokupywac bp, co po kilku dniach uznalem strata kasy
Mysle ze te rady sie przydadza, ja dzieki tym metoda mam czysciutko i w domku i w dp.
|