Zobacz pojedynczy post
stary 12-07-2004, 21:08   #38
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
bez dobrego powodu typu "za dzuo postow napisales w ciagu godziny" a jezeli ktos sie udizela i w ten sposob komus pomaga lub wyraza opinie to jest zle ?
Z regoly za zbyt duza ilosc postow na godzine nikomu nic sie nie dzieje, ale jesli ktos typowo nabija posty to albo dostaje upomnienie, a jak mam nadmiar czasu to wywalam jego posty nic nie wnoszace, przyklad:
Ktos wchodzi do dzialu zdjecia/filmy i pisze we wszystkich tematach z ostatnich 5 miesiecy: "super screeny", "fajny loot" (ostatnio nawet nie sprawdza czy screeny dzialaja jeszcze).

Cytuj:
Ja mialem kilka razy ze dalem pomonicza rade ktorej niktn ie wymienil a co a to dostalem ?
O ile dobrze pamietam to bylo jedno z tych: "Idzcie na trole/roty tam fajny exp i nawet kaska niezle leci"?

Cytuj:
Za wolno reagujecie a czasami za szybko ale w sprawach nie potrzebnych az takiej "reakcji".
Mozesz podac normy czasowe rekcji na:
Postowanie, Quest Spoiling, Lamanie regulaminu, Wyzywanie i Obrazanie?
Nie bede sie czepial detali, z dokladnoscia do 10 sekund wystarczy i na przyszlosc bedziemy kasowac w sam raz a nie za wczesnie albo za pozno.

Cytuj:
jak mozecie nie edytujcie postow bo to jest moje zdanie a w ten sposob zmieniacie wypowiedz autora ;] Zrobicie cos ...
I jak tu takim dogodzic, dopisywalismy sie pod to marudzicie ze postujemy, dopisujemy sie w to marudzicie ze edytujemy.

Cytuj:
Rozumiem, ze moderatorzy sa od tego, aby pilnowac porzadku na forum (abysmy nie musieli czytac wypowiedzi typu "ta tibia to glupia gra, a wszyscy, którzy w nia graja to... /tu wstaw dowolny obrazliwy epitet/).
Od tego jest autocenzura a nie moderatorzy

Cytuj:
1) Ktos zaklada temat o kupowaniu czarów przez druida w Ab'Dendriel. Mozliwe, ze temat taki byl juz poruszany. Mozliwe, ze ja nie umiem uzyc opcji "szukaj".
Mozliwe ze mozesz sie nauczyc uzywac opcji szukaj.
Mozliwe ze inni odpowiadaja tylko dlatego zeby nabic posta (popatrzcie ile odpowiedzi ma temat z pytaniem o ceny a ile jest odpowiedzi w specjalnym do tego celu zalozonym temacie gdzie powiedzialem ze bede czyscil stare posty).
Mozliwe ze mamy 40-90k uzytkownikow.
Mozliwe ze mamy 100-200 uzytkownikow dziennie z ktorych jesli tylko polowa zechce zalozyc 1 temat "ktory juz byl" to bedziemy dziennie miec 2-3 strony pytan gdzie isc na smoka, od jakiego lvl isc na smoka, czy dam rade zabic smoka, gdzie expic, gdzie zarabiac kase, czy dam rade zabic smoka - jak dla mnie to strata miejsca na serverze i duze utrudnienie dla uzytkownikow ktozy chca uzywac "szukaj".

Cytuj:
On ZAMYKA temat!!!
Dostal odpowiedz i po co dalej krecic temat?
Zeby taki Pawelek i Bysiek (zbierznosc imion przypadkowa ) mogli go zwyzywac jeszcze od noobow i powtorzyc dokladnie to samo co bylo powiedziane w drugim poscie?

Cytuj:
Czy teraz moze mi ktos wyjasnic, dlaczego wartosciowe tematy sa kasowane,
Co rozumiesz przez wartosciowe tematy?
Jak dla mnie wartosciowy temat to ten ktory wnosi cos nowego, a nie kolejne pytanie na ktore mozna znalezc odpowiedz w poradniku, albo innym przyklejonym temacie.
Pamietam swojego czasu na gery.pl przestalem zagladac bo wiekszosc tematow byla w stylu:
Jestem (tu profesja), mam (tu lvl) i skille (tu skille) czy dam rade zabic SMOKA.
Albo ktory lvl musze miec na SMOKA.