Cytuj:
bez dobrego powodu typu "za dzuo postow napisales w ciagu godziny" a jezeli ktos sie udizela i w ten sposob komus pomaga lub wyraza opinie to jest zle ?
|
Z regoly za zbyt duza ilosc postow na godzine nikomu nic sie nie dzieje, ale jesli ktos typowo nabija posty to albo dostaje upomnienie, a jak mam nadmiar czasu to wywalam jego posty nic nie wnoszace, przyklad:
Ktos wchodzi do dzialu zdjecia/filmy i pisze we wszystkich tematach z ostatnich 5 miesiecy: "super screeny", "fajny loot" (ostatnio nawet nie sprawdza czy screeny dzialaja jeszcze).
Cytuj:
Ja mialem kilka razy ze dalem pomonicza rade ktorej niktn ie wymienil a co a to dostalem ?
|
O ile dobrze pamietam to bylo jedno z tych: "Idzcie na trole/roty tam fajny exp i nawet kaska niezle leci"?
Cytuj:
Za wolno reagujecie a czasami za szybko ale w sprawach nie potrzebnych az takiej "reakcji".
|
Mozesz podac normy czasowe rekcji na:
Postowanie, Quest Spoiling, Lamanie regulaminu, Wyzywanie i Obrazanie?
Nie bede sie czepial detali, z dokladnoscia do 10 sekund wystarczy

i na przyszlosc bedziemy kasowac w sam raz a nie za wczesnie albo za pozno.
Cytuj:
jak mozecie nie edytujcie postow bo to jest moje zdanie a w ten sposob zmieniacie wypowiedz autora ;] Zrobicie cos ...
|
I jak tu takim dogodzic, dopisywalismy sie pod to marudzicie ze postujemy, dopisujemy sie w to marudzicie ze edytujemy.
Cytuj:
Rozumiem, ze moderatorzy sa od tego, aby pilnowac porzadku na forum (abysmy nie musieli czytac wypowiedzi typu "ta tibia to glupia gra, a wszyscy, którzy w nia graja to... /tu wstaw dowolny obrazliwy epitet/).
|
Od tego jest autocenzura a nie moderatorzy
Cytuj:
1) Ktos zaklada temat o kupowaniu czarów przez druida w Ab'Dendriel. Mozliwe, ze temat taki byl juz poruszany. Mozliwe, ze ja nie umiem uzyc opcji "szukaj".
|
Mozliwe ze mozesz sie nauczyc uzywac opcji szukaj.
Mozliwe ze inni odpowiadaja tylko dlatego zeby nabic posta (popatrzcie ile odpowiedzi ma temat z pytaniem o ceny a ile jest odpowiedzi w specjalnym do tego celu zalozonym temacie gdzie powiedzialem ze bede czyscil stare posty).
Mozliwe ze mamy 40-90k uzytkownikow.
Mozliwe ze mamy 100-200 uzytkownikow dziennie z ktorych jesli tylko polowa zechce zalozyc 1 temat "ktory juz byl" to bedziemy dziennie miec 2-3 strony pytan gdzie isc na smoka, od jakiego lvl isc na smoka, czy dam rade zabic smoka, gdzie expic, gdzie zarabiac kase, czy dam rade zabic smoka - jak dla mnie to strata miejsca na serverze i duze utrudnienie dla uzytkownikow ktozy chca uzywac "szukaj".
Dostal odpowiedz i po co dalej krecic temat?
Zeby taki Pawelek i Bysiek (zbierznosc imion przypadkowa

) mogli go zwyzywac jeszcze od noobow i powtorzyc dokladnie to samo co bylo powiedziane w drugim poscie?
Cytuj:
Czy teraz moze mi ktos wyjasnic, dlaczego wartosciowe tematy sa kasowane,
|
Co rozumiesz przez wartosciowe tematy?
Jak dla mnie wartosciowy temat to ten ktory wnosi cos nowego, a nie kolejne pytanie na ktore mozna znalezc odpowiedz w poradniku, albo innym przyklejonym temacie.
Pamietam swojego czasu na gery.pl przestalem zagladac bo wiekszosc tematow byla w stylu:
Jestem (tu profesja), mam (tu lvl) i skille (tu skille) czy dam rade zabic SMOKA.
Albo ktory lvl musze miec na SMOKA.