Zobacz pojedynczy post
stary 16-05-2006, 15:13   #7
ProCZOP
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 01 2006

Domyślny

Ad1. Wg mnie to za bardzo sie nie opłaca z summonami na scaraby, ale jeśli chcesz zeby atakowaly DS'a to on musi isc pierwszy (jak podejdziesz kolo niego to on pójdzie 1 kratke w przód (DS'a nie da sie pchać)).
Jest to bardzo marny sposób, gdyż DSy bardzo wolno chodzą, wręcz spacerują.

Ad2. Z 1 napewno nie. Z 2 mozesz miec problemy jak sie przeżuci.

Ad3. Z jednym monkiem na Vampach to ryzykowne, 1 vamp spokojnie moze rozłożyć 1 monka, jak ładnie uderzy, nawet 1 Vamp przy dobrym ułożeniu rozwali 2 monki, co jest mniej prawdopodobne. 1 monk na 2 Vampy nie ma żadnych szans (chyba że fart) .
DSy też wcale nie są takie mocne, oczywiście lepiej Ds, bo sam moze pokonać 1 Vampa, ale na dłuższe expienie, czy ja wiem.
Spróbuj 2 Dsy + Exori Vis + Rod (najlepiej ten najlepszy)
Wtedy mozesz mieć sznse, że Vamp szybko padnie i zada mało obrażeń.

Ad4. 1 DS'a na ragach używa się wtedy, gdy jest korytarz na 1 kratke szerokości. Wtedy to ma sens. I takie miejsce chyba występuje na ankh. I to nawet z 2 spawnem. W takim wypadku dragi trzeba dobijać HMM, czy coś żeby dobić szybko.
Dobrym rozwiązaniem jest tez 2 DS'y + Exori Vis + Rod z Energy(najlepszy).

W obu taktykach jakie podałem (na smoki i na vampy) jest jeszcze jedna rzecz, którą możesz wykożystać jako swój atut. A mianowicie leczenie obszarowe. ( i teraz nie jestem pewny czy aby napewno leczy potworki )
ale jeśli tak no to mozesz to wykorzystac.

POZDRO