Zobacz pojedynczy post
stary 16-05-2006, 15:30   #64
Palladyneczka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 05 2006
Lokacja: Polska

Stan: Zbanowany
Profesja: Rookstayer
Gildia: Recon
Świat: Celesta
Poziom: 56
Poziom mag.: 51
Domyślny moja riposta :P

Temat byl madry i wartosciowy, dopóki nie zaczeliscie sie razem atakowac o to ze sorc czy druid jest lepszy...

a ja mam odpowiedz...
Po pierwsze, sorcowi szybciej o 3 % leca skille.

Po drugie tak jak juz tu kolega wczesniej obliczyl uh oplacaja sie minimalnie wiecej niz hmm, a wiec to da sie jeszcze przezyc, no chyba ze kogos boli ten 1gp roznicy

Po trzecie, druid nawet z 2000 many idac na demony kupuje sd, nie ma co tu polemiazowac.

Po czwarte postacia sie gra dla przyjemnosci a nie dla kasy wiec nie wiem po co tak cala klotnia z tymi finansami.

Po Piate, jezeli masz zamiar grac postacia do 20 lvla, to nie bierz sorca, bo cala roznica jest powyzej 45 lvl

Po szóste, druid jest super i w ogole leczy wszystkich do fulla i co tam chcecie, ale bez pacc to zupelna kicha - niestety.

Po siódme, to wymaga wiecej tekstu, wiec trzeba sie rozpisac...
chodzi mianowicie o rozdzki (przyklad podaje na guardach, nalepszym expie na facc) pierwsza rozdzka jest ciezka dla druida a dla sorca lzejsza wiec mozna powiedziec ze to maly minus w stosunku do druta , ale maly. Nastepna roznica polega na tym ze 3 rozdzka to u sorca trucizna a u druida ogien a jak wiemy to 3 rozdzka jest jak dla (zuzycie many/zasieg/sila) jedna z najlepszych, jest to ogromny plus dla druta ktory moze ta rozdzka juz expic na najnizszych pietrach kopaln, ale z rozwaga.
Ostatnia rozdzka, to moim zdaniem calkowita porazka druida, dwa przyklady, pierwszy na guardach gonia cie 3, strzelam z odstepem na jedna kratke do kazdego z kolei w przypadku sorca az wszystkie padna, ew. dostane hita jak za ociagniecie mnie trafi, w praktyce okolo 28 hp . Druid i jego tempest rod ta sama sytuacja... 3 guardy i ucieczka , jaka ucieczka najwyzsza rozdzka jest na wlake wrecz a 3 guardy to smierc dla druida do 40 lvla, czyli albo uhy albo jakies runy - dodatkowy wydatek.
Drugi przypadek to smoki, czy druid czy sorc jest tylko jedna roznica rozdzki energii jest w obu przypadkach wrecz wiec i tak trzeba z blokerem albo z utamo vita, tyle tylko ze sorc zabije smoka 4 hity pozniej niz druid

Tyle... moim zdaniem jezeli nie chcesz wbic min 45 lvl albo wiesz ze to nie zrobisz , wez druida, jezeli myslisz o dlugiej grze i nie wazna jest dla ciebie kasa a fajna zabawa wez sorka
Palladyneczka jest offline   Odpowiedz z Cytatem