ehh ... Każdy prezentuje własne pojęcie na temat różdżek, ale jaki sens opisywać "ile to ja robie doświadczenia w godzine i gdzie", każdy jw. było napisane ma własny styl, byle to przynosiło radość z gry ( troszke RPG powinno sie udzielać, hehe ).
I naprawde wielu moich znajomych magów ( i druidów

) mając wysoki poziom lata z mało żrącymi-mane kijkami, to całkiem opłacalne ( mniejsze zużycie i tak juz drogich runów ), pozatym z "exori vis" nie można uderzać na skos, jak to jest w przypadku różdżek. No ale wszystko co napisałem zawarte jest w powyższych wypowiedziach, chyba wiecej nie można dodawać, i nie będe już nic przypuszczał o sile różdżek, która jest całkiem znośna

, choć te najsilniejsze po jakimś czasie stają sie bezużyteczne i biega sie z 1 typem zazwyczaj tym najsłabszym ( choćby ta 2 różdżka u maga co pluje ogniem, świetnia do dobijania scrabów lub ew. expienia na nich - obie wersje sprawdzałem, ale to zależy od gustów - o tym sie nie dyskutuje ). Szkoda że kiedyś nie było takich wynalazków, teraz postacie magiczne mają troszke łatwiej by sie "wybić"