Kurde no ... jestem jednak z kumplem genialny ...
Całość wygląda tak:
1. Noodles wychodzi z zamku o 0:00 i (jeżeli zna sie łacine) mozna go wypytac o caly przebieg bitwy (pod warunkiem, ze jest sie sorciem i przebranym jest sie za psa [utevo res ina ... xD ])...
2. na wyspie druidow rzeczywiscie pojawia sie jakiś lol, który po przeprowadzonej rozmowie wrecza nam pewnego scrolla, na ktorym "teoretycznie" zapisane sa jakies czary pozwalajace na otworzenie drzwi do bazyla ;D
3. excalibug to mityczny miecz, ktory mial statsy atk: 80 def: 60. Miecz się składa z dwoch czesci. Jedna z nich znajduje sie w KWT a druga w podziemiach EDRON. Niestety nie wiem gdzie sie je sklada (ale juz wkrótce...

)
Mam nadzieje, ze to wszystko pomoze ... Próbuje jeszcze obczaic co ma bazyliszek do tego wszystkiego.
acha... jeszcze 4pkt
4. (xD) w kopalni (tej w kazo) na poziomie soldow jak sie pojdzie na gore i w lewo jest dziura zablokowana (bodajze) kamieniem ... Jest podobno legenda (czytalem w jakiejs ksiazce), ze aby dostac sie do bazyla (Basilisk dla niezorientowanych) nalezy wypowiedziec jakas formulke w "jezyku, ktorego uzywali Ci ktorzy zamkneli Bazyliszka, aby kamień ustąpił a noc stała się dniem"
Pozdrawiam
Nosek ;]