Zobacz pojedynczy post
stary 19-05-2006, 09:08   #48
Tythor
Użytkownik forum

Tythor's Avatar

Data dołączenia: 18 05 2006
Lokacja: Warszawa

Stan: Na emeryturze
Świat: Hiberna
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Podraz.
Teoretycznie tak, ale w praktyce gmowie rzadko zagladaja na rook bo jest on duzo mniej wazny od maina.
Nie rozumiem, dlaczego masz takie poglądy, że gracze z Mainlandu są ważniejsi niż społeczność Rookgaardu.

Cytuj:
Jak ktos stoi na srodku rooka na rynku i uzywa nielegalnego oprogramowania w sposob tak dobitny i niepozostawiajacy zludzen to sie nie dziwie ze gm go zbanowal bo zajelo mu to kilka sekund, natomiast dociekanie czy ktos uzywa cavebota czy nie, to juz spora strata czasu, ktora gm moze lepiej przeznaczyc zajmujac sie powaznymi problemami maina.
Czemu uważasz, że jest to spora strata czasu? Każdy gracz ma obowiązek odpisać Gamemasterowi, kiedy ten się przywita lub o coś zapyta (nie jest to chyba uwzględnione w zasadach na oficjalnej stronie, ale w praktyce tak jest). Jeśli uważasz, że tak nie jest, to GM nie musi poświęcić wcale tak dużo czasu, aby zobaczyć, że cheater chodzi w kółko dokładnie takimi samymi ścieżkami.

Cytuj:
Praktycznie niemozliwe lub cholernie trudne do zrealizowania, o ile cheater ma bota z prawdziwego zdarzenia.
O ile mi obecnie wiadomo, nie ma takiego bota, który potrafi przesunąć przeszkodę, co prawda, dobrze zaprogramowana trasa w takim programie, może przejść po takiej przeszkodzie, ale co wtedy, jeśli przeszkodą będzie beczka?

Cytuj:
I tak cie oleje, no chyba ze naprawde nie ma nic innego do roboty na mainie ani w ogole w grze i poza nia a to sie zdarza kilka dni w roku co najwyzej.
Jeśli report jest napisany w stylu "gm plz cavebooot here ban him plx" to z pewnością nie wyrazi chęci pomocy. W moim przypadku, na KAŻDE moje zgłoszenie dostałem odpowiedź, czy to na oficjalnym forum, czy to w grze, ale zawsze odpowiedź była. Dziwne?

Cytuj:
Jak wyzej, gma nie obchodzi wyspa nowicjuszy.
Jaka jest różnica między zbanowaniem kogoś na Rooku, a wykonaniem tej samej procedury na Mainie? Żadna, oprócz tego, że tutaj oszust zabija sobie trolle, raty, bugi czy też wolfy, a na Mainie rotwormy lub swamp trolle. Jest to taki sam gracz (nie mówię tutaj o formalnościach), jak każdy inny i powinien być tak samo traktowany za swoje czyny jak reszta społeczności Tibijskiej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
I jeszcze na koniec: jaki bot wbije expa szybciej niż żywa istota przy klawiaturze? Może jakiś wyścig by zrobić?
Nie chce się kłócić, bo staż Tibijski masz zapewne większy niż ja (trochę starszy zresztą też, a więc i o życiu więcej wiesz ), ale wydaje mi się, że organizm człowieka już po dwóch godzinach grania zaczyna się "wyładowywać", gracz czuje się wycieńczony, z godziny na godzinę coraz bardziej, opóźniona jest także reakcja gracza.
Tythor jest offline   Odpowiedz z Cytatem