@Raynold: nie wklejałem tego samego... (look poniżej, co zauważyłem xD);p Kilka rzeczy być może powtórzyłem, ale miałem w ten sposób na celu skomentowanie innego fragmentu wypowiedzi. No i w tym poście pominę cytaty. Będę pisał nick i numer posta. I wszystko jednym ciągiem, żeby skrócić (tzn. jednym ciągiem jedna odpowiedź).
W00t, właśnie zauważyłem, że jakoś mi się tamto pokopiowało. Spróbuję coś z tym zrobić, bo jak patrzę, to faktycznie coś nie tak. Ale najpierw ten post^^'
@Podraz., post #46
Racja, jest pozbawione konsekwencji, ale nie powinno być. Chorobliwa ambicja to chęć posiadania jak najlepszej postaci za wszelką cenę (np. użycie bota). A siedzenie 16h/dzień to nie ambicja, to uzależnienie. Dalej, bota jeśli jest jasno napisana nazwa opcji KAŻDY potrafi go ustawić. Gdy trzeba się więcej nakombinować, prawie każdy. Zabawę pomijam, bo każdy pojmuje ją inaczej. Żeby czerpać przyjemność z gry NIE trzeba mieć wysokiego lvl. Co prawda wraz ze wzrostem levela relatywnie zwiększa się przyjemność z gry, ale nie trzeba wysokiego, żeby się dobrze bawić. Nie mówię, że chodzi tylko o gadanie. Racja, obowiązki z maina są bądź co bądź ważniejsze (po prostu skala łamania zasad jest dużo większa). Znajomość angielskiego nie jest warunkiem, co widać po ilości ludzi którzy angielskiego nie znają, a grają. Mój kumpel zrobił 60+ lvl palkiem, a jego angielski chyba ogranicza się do buy/sell/rape me. Mówienie 'hunted' gdy nie dasz 'fry yntramxa' to 'erpegowanie' cfaniaczka (no, "trochę" naciągane, ale jest). Dalej - nie trzeba wysokiego levela, aczkolwiek bicie silnych potworków sprawia nieporównywalnie większą przyjemność. Co do questów - trudno mówić o trudności. Bo każdy wie co trzeba zrobić (dzięki spoilingowi), a ubić na chama to się wszystko da. Bawić się dobrym charem można też na OTSie (aczkolwiek to też łamanie zasad). Teleport na rooka to dla GMa kwestia sekund. Bot może odpowiadać, ale GM zapyta o coś inaczej niż gracz myśli, i co? I jajco. Ban. Wbijanie ręcznie levela to też przyjemość. Nie wiem co masz na myśli przez wysoki level, ale od 28 można sorcem/druidem z PACCem świetnie bawić się na hydrach (koszt prawie zerowy i spora szansa na zwrot, aczkolwiek mi się zwróciło tylko raz - medusa shield -,-).
Hm, właściwie planowałem napisać więcej. I do większej ilości userów. Ale jakoś zapomniałem o czym.
edit: tamten post poprawiony, i chyba jest ok.
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 19-05-2006 o 15:33.
|