Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerc
Ponadto Linux jest wiele bezpieczniejszy niż Widnows, ponieważ mało kto robi viursy pod Pingwinka (Linuxa), firewalle są dostępne za free w pełnych wersjach  . Tyle dobrego słyszałem o Linuxie.
Czy ktoś się orientuje ile kosztuje system Linux w zł/euro ? 
|
0 zł
Obrazy płyt większości z nich są dostępne za darmo w internecie, aczkolwiek niektóre dystrybucje są płatne/posiadają płatne wersje.
A co do wirusów na Linuxa... wiadomo dla chcącego nic trudnego (czyli gdyby komuś zależało to by znalazł jakiś sposób, aby to ominąć), ale jak narazie w Linuxie panuje taka zasada, że raczej za twoimi plecami nikt nic zrobić nie może. Czyli potencjalny wirus raczej musiałby być czymś w stylu "Czy chcesz zainstalować wirusa? Tak/Nie"

. Należy także pamiętać, że po prostu Windows jest popularniejszym system, a dla twórców takiego oprogramowania ważne jest to, aby ich "dzieło" mogło trafić do większej ilości osób.
@Conrado_161190
Lagi i freezy to wina łącza internetowego, tak więc sam system nic do tego nie ma. Jednakże gra chodzi dużo płynniej (przynajmniej u mnie w porównaniu z Windowsem).
No ja mam na szczęście neostradę od samego początku i takich problemów nie mam. A radiówki w naszym mieście (i nie tylko) to ogólnie porażka - na takim necie w Tibię nie pograsz.