Zobacz pojedynczy post
stary 20-05-2006, 09:40   #34
maffiozzo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2006
Lokacja: 100-lica

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Jayan Sher
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 72
Skille: 82/82
Poziom mag.: 6
maffiozzo ma numer GG 902901 Adres Jabbera do maffiozzo
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin wymiatacz
Mi sie ten poradnik jakos niepodoba, moze to dla tego ze nieznam zadnej osoby ktorej chcialo by sie siedziec godzinami nad skilami takimi jak podales. Po za tym opisy jak pokonywac potwory tez jakos mi niepasuja np. wedlug mnie knight na ~30lvlu z skilami po 80 i 2reczna bronia niepowinien chodzic na guardy bo co guard uh bedzie schodzil, lepiej na nie chodzic na tym lvlu z 1reczna bronia. Jest jeszcze wiecej zeczy z kturymi sie niezgadzam ale to w sumie kwestia gustu.
Są dwie szkoły gry w Tibie Knightem:
1. Od początku idziesz na exp, skilami się nie przejmujesz.... i na lvl 50+ co się okazuje? że nie możesz chodzić na naprawdę dobre stworki bo..... masz za kiepskie skile
2. Skilujesz od początku (tzn. od kiedy wyjdziesz z rooka) do skili 70/70 m lvl 4 i dopiero wtedy idziesz na exp.
Wniosek? Rozwiązanie numer 1 pozwala ci szybko robic lvl, ale po pewnym czasie zwalniasz z expem bo expy nie zwracaja sie..... zaś rozwiązanie numer dwa sprowadza się do tygodnia/dwóch nudnego skilowania.... a potem... to już sama przyjemność z gry, no i dużo szybciej staniesz się High Lvl niż stosując pierwsze rozwiązanie
Mówisz, że nie znasz osoby której chciało by się siedzeć godzinami, aby zrobić takie skile?
To coś mało osób znasz....
Zajrzyj czasami na tibia.com > statystyki > top 300 sword, axe, club, shielding i zobacz, ze 1/5 kolesi ma lvl ponizej 30 (a na top 300 bez 70-75 skila cieżko wejść chyba, że to nowy serwer)

To tyle odemnie

Ostatnio edytowany przez maffiozzo - 20-05-2006 o 09:42.
maffiozzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem