Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2006, 01:07   #55
suchyxxx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 10 2004

Domyślny

Suse 10.1-niby ładny i prosty ale wlecze się strasznie mimo mojego dobrego kompa-mam 640 ram i zanim suse się uruchomi to mija jakiś czas-fakt że dużo usług jest włączonych niepotrzebnie i można je wyłączyć ale zwykły user może miec z tym kłopopty i nie wiedzieć do czego służą niektóre skrypty startowe.Co do gentoo to jest super ale trudny a instalacja programów itp to masakra bo długo trwa-kompilacja ze źródeł jest strasznie wolna niestety.Co do mandrivy uważam że jest the best-niby bajerowana taka i banalna ale nigdy nie powodowała zwiech u mnie,przejrzysta,obsłyuga mp3 i wma na dzień dobry itp.W dodatku dosyć szybko chodzi a napewnio szybciej niz suse.W suse 10.1 mam problem bo zainstaluję i wszystko ok ale robię reboot i bez powodu z mojej strony ixy robią dobranoc a gnome nie chce si uruchomić bo nawet jak ixy zaskoczą to gnome wgrywa się i wgrywa i nagle przestaje bo nie potrafi przywrócić zmian z poprzedniej sesji-kasuję pliki gdzie zapisane są zmiany sesji i żeby uruchomił gnoma od nowa ale ten dalej nie wczytuje się i się zacina i klapa i nic nie mogę zrobić-bardzo stabilny ten gnome na suse jak nie powiem co.
suchyxxx jest offline