Zobacz pojedynczy post
stary 21-05-2006, 10:11   #61
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Suse 10.1-niby ładny i prosty ale wlecze się strasznie mimo mojego dobrego kompa-mam 640 ram i zanim suse się uruchomi to mija jakiś czas-fakt że dużo usług jest włączonych niepotrzebnie i można je wyłączyć ale zwykły user może miec z tym kłopopty i nie wiedzieć do czego służą niektóre skrypty startowe.Co do gentoo to jest super ale trudny a instalacja programów itp to masakra bo długo trwa-kompilacja ze źródeł jest strasznie wolna niestety.Co do mandrivy uważam że jest the best-niby bajerowana taka i banalna ale nigdy nie powodowała zwiech u mnie,przejrzysta,obsłyuga mp3 i wma na dzień dobry itp.W dodatku dosyć szybko chodzi a napewnio szybciej niz suse.W suse 10.1 mam problem bo zainstaluję i wszystko ok ale robię reboot i bez powodu z mojej strony ixy robią dobranoc a gnome nie chce si uruchomić bo nawet jak ixy zaskoczą to gnome wgrywa się i wgrywa i nagle przestaje bo nie potrafi przywrócić zmian z poprzedniej sesji-kasuję pliki gdzie zapisane są zmiany sesji i żeby uruchomił gnoma od nowa ale ten dalej nie wczytuje się i się zacina i klapa i nic nie mogę zrobić-bardzo stabilny ten gnome na suse jak nie powiem co.
No to ja polecam KDE na SUSE Linux. A nie GNOME.
Btw. Ja osobiście nie mam problemów z SUSE, a mój komp wcale taki boski nie jest.
@Gentoo
Może nie jest dla początkujących, a raczej na pewno (kompilacja ze źródeł etc.). Mimo to słyszałem same komplementy pod adresem tej dystrybucji, tak więc polecam.
Thero jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.