no cuż czy idzie w dobrą stronę... moim zdaniem różnie to bywa. Każdy update przynosi coś nowego. Soul pointsy moim zdaniem są już niepotrzebne( po ostatnim updacie wymogi lvlowe tak wzrosły dla run że teraz farma sorców/drutów jest nieopłacalna) Ogólnie rzecz biorąc to faktycznie updaty cipsoftu to przeważnie zabezpieczenia (szyfrowanie ostatnie) wzrosty wymogów co do run i sp (farmy druidów i sorców wyeliminowane) trochę nowych terenów łamiące się speary (koniec ze skilowaniem na boocie dla palka) jedynie co do knighta jakoś się nie przyczepjają. To moim zdaniem nawet dobrze (pewnie by było uszkodzenie broni itp to by już wcałe przegięcie było). Co do lurowania też dobre i złe strony. Ile razy padaliście od draga w ammo camp albo od gsa przy moście??Zloorowane dragi, gsy, minomagi, witche patrafiły wkużyć, no a złe strony?? probujesz ubic gsa (pallek oczywiście) już red(gs) hp iii poof za daleko loornięty no i 900 expa poooszło się jeb.. boolty i runy też. Co do skuli tak samo Kiedy masz wysoki lvl i to ty zabijasz oczywiście chciałbyś żeby skuli nie było (lub masz noobchara do pkowania) ale co kiedy to ty jesteś po drugiej stronie i to ciebie pkują?? Po prostu skule są po to żeby ograniczać niktóre osoby i tyle (wiem wiem miałem nie pisać o e pvp ale jeśli lubisz pkować to po prostu graj tam)
Zawsze się wydaje że stare było leprze a nowe jest do bani. Tak samo ze szkołą. Chodzisz do podstawówki mówisz ale hardkor kiedy ja pójdę do średniej. Jesteś w średniej mówisz ale lipa w podstawówce było 10 razy lepiej jak ja bym tam teraz wrócił ale by była zwała. Idziesz na studia mówisz ale tu lipa w średniej było o wiele lepiej zwała na maxa a tu płacisz 2000 za semestr i weś oblej qrw@ to 400 za warunek nie twoje. (chyba że studiujesz dziennie i mieszkasz w akademiku picie na maxa bibki codziennie ale przychodzi sesja i wtedy szybko wracasz na ziemie

). Po prostu Tibia jest jaka jest, zmienia się wraz z kolejnymi updatami czy na leprze?? Tego nie wiem każdy ma swoje zdanie i punkt widzenia.