Zobacz pojedynczy post
stary 22-05-2006, 15:58   #16
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Niestety miałem okazję pograć w Tibię bez skulli jedynie przez niecały miesiąc, bo chwilę później wprowadzono ten feralny update. Czy CipSoft rozwija Tibię w dobrą strone? Hmm... no cóż, na pewno uważam, iż wprowadzenie soul pointsów było błędem - wcześniej narzekałem na tempo respawnu potworów, jednakże teraz to jest dopiero tragedia... W kwestii różdżek też raczej się nie wypowiem, bo zawsze grałem i gram tylko sorcem, więc są one mi na rękę i nie mogę przez to spojrzeć na sprawę obiektywnie. W każdym razie uważam, iż pomimo, że nie wszystkie pomysły twórców Tibii są dobre, to jednak bardzo się starają, aby zrobić Tibię ciekawszą i trudniejszą.

Wbrew pozorom Tibii nie psują update'y, a nowi gracze, którzy zaczynając grać, przynosząc ze sobą swoje dziecinne i bezczelne zachowanie z prawdziwego życia. Przykład? Porównajcie sobie graczy z Anticy (mam na myśli tych starszych graczy, którzy grają w Tibię nieco dłużej), a ludzi grających na dowolnym nowym serwerze? W przeciwieństwie do tych z Anticy, zdaje się, że tamci nie znają znaczenia słów honor, sprawiedliwość, lojalność i chyba przede wszystkim uczciwość... Nie rozumieją, że ich 100 lvl wbity przez 2 (lub więcej) osób znaczy mniej niż 30 lvl uczciwie zrobiony przez jednego gracza.

Natomiast jedno jest pewne - jak już zaznaczył wcześniej Deaf Scream (long time no see ) doskonale Cipom wychodzi dodawanie nowych terenów i potworów. Każda nowa aktualizacja wprowadza wiele i zazwyczaj nowe otoczenia bardzo różnią się od poprzednich (przykładem może być choćby dżungla).

Co czeka Tibię w najbliższym czasie? Tego zapewne nikt nie wie, choć na pewno z czasem się tego dowiemy... Aktualnie jednak imho wszystko wskazuje na to, iż coraz więcej dzieci (tak dzieci, bo jak można nazwać zgraję niewykształconych analfabetów, którzy uważają, że szkoła jest tylko po to, aby im utrudnić życie?) zacznie grać w Tibię, co spowoduje wzrost ilości noobów i coraz to częstsze odejścia porządnych graczy.

Pozdrawiam
Rothes

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 22-05-2006 o 16:38.
Rothes jest offline   Odpowiedz z Cytatem