Zastanawiam się dlaczego dałeś ten temat w dziale profesje? Ale mniejsza o to...
Odpowiedź na ten topic może być różna. Tak jak zauważyli użytkownicy wyżej wszystko zależy od kogo uciekamy. Być może podczas ataku PK nie trzeba będzie nam nawet uciekać. Zakładam, że w sondzie chodzi Ci iż goni nas wyższy lvl, z którym i tak nie mamy szans podczas walki. W takim wypadku ja nigdy nie atakuje Pk-era. Staram się uciekać do najbliższej światyni, depo, statku itp. Wszystko po to żeby nie złapać PZ. Po drodze staram się jak najbardziej utrudnić atakującemu drogę, kładąc mu pod nogi np. garnki,skrzynie itp. Z racji, że głównie gram knightem czasem w skrajnych sytuacjach wybieram opcję kamikaze. Polega to na tym, że wbiegam w jakiś duży resp silnych potworów i staram się go przebiec żywy. Zostawiam za sobą "ścianę" zlurowanych potworów które w 99% uniemożliwiają dalsze ściganie mnie przez PK. Metoda ta jest skuteczna, jeżeli gonią mnie sorcki, czy paladyni. Istnieje jeszcze wiele sposobów ucieczki od Pk ale już ich nie zdradzę.