GM nie ma obowiązku latać za każdym kto kogoś okradnie w grze - no to co? gracz wykorzystał głupotę drugiego gracza - dobrze dla niego, a ten drugi przynajmniej dostał lekcję na co ma uważać..
co innego, jakby ktoś naprawdę zachowywał się karygodnie - ciągłe zaczepki, spory, pk, chamstwo.. może wtedy gm zareaguje, jeśli będzie.. - przynajmniej ja jeśli miałabym cokolwiek zgłaszać, to nie coś, co wynikło z mojej głupoty lecz dawało się we znaki wszystkim i było czynione z premedytacją..
GM'a w życiu nie wdziałam, ale też nie grałam w to zbyt długo, a i na mnie nikt raczej nie donosił - jakoś nie mieli chyba powodów
@do autora
idź dziecko odejdź od komputera.. zjedz coś, pobaw się na dworze, a nie siedzisz non stop przy komputerze i narzekasz jak to nikt nie czyta twoich topików i pewnie są za długie, a tu nawet jak ktoś odwiedza to nie pisze
może jeszcze ponarzekasz, czemu tyle osób oglądało Eurowizję, a tak mało wysłało spośród nich sms'y? to ich wolna wola, że piszą bądź nie, a ty wyraźnie nie masz nic do roboty skoro siedzisz na forum i aż ci się z niecierpliwości ręce trzęsą 'no niech ktoś odpisze.. tyle czasu a oni nic'
jeśli temat kogoś zainteresuje, skłoni do refleksji, to się wypowie, ale nie będzie robił tego według twej woli - no chyba, że będziesz się dopominał strasznie, to coś napisze.. najczęściej odsyłając cię po środki na uspokojenie
forum ma to do siebie, że tematy tu tak szybko nie znikają - no chyba, że już mod zadziała, wtedy może nawet po 2 minutach nie być jakiegoś na forum

ale ludzie odpiszą wtedy kiedy chcą - nie muszą zaraz.. nie czekałeś tygodnia.. nie czekałeś nawet jednego dnia! ale już po 28 minutach strzelałeś fochy i odświeżałeś swój temat! - jakby tak rzetelnie gm'owie wykonywali swą pracę, jak ty siedzisz przy swym temacie, to więcej gm'ów bym w grze widziała niż samych graczy!
d.Taube