Cytuj:
A teraz przekład na inną grę.
|
Cytuj:
Po co wybierac skoro mozna miec obydwie rzeczy?
|
No właśnie, i dlatego zaraz idę do komputerowego zarzodkiewka jest superić jakiś procesor czy coś. Będzie i nowy procek i kasa w portfelu, ha!
Rozumiem, że w innych grach RPG ustawiasz sobie też 150 lvl i potem napieprzasz, "czerpiąc z tego przyjemność"? A w FPP króluje "god mode on" z poziomem trudności "very easy"? No racja, to też jest taaaaaka przyjemność z gry!
O ile jednak do gierek singleplayer nikt Ci nie zagląda, bo to jest twoja sprawa jak grasz, z pomocą czego etc., o tyle w grach multiplayer wszelakie cheatowanie jest po prostu próbą wybicia się ponad lepszych. Bo przecież inni ludzie są po prostu od Ciebie lepsi. Pod względem tego, że mają więcej czasu, który mogą przeznaczyć na granie. Ale nie, zaraz. Przecież oni według Ciebie są uzależnieni! No tak, to faktycznie debilizm poświęcać tyle czasu na kupkę pixeli.
Tak samo, jak na kupkę pixeli w Call of Duty, Counter Strike, Command and Conquer etc. etc. Tylko tam usprawiedliwiane jest to tym, że "bardziej się opłaca".
Cytuj:
Dokladnie tak. I zauwaz ze tacy ludzie maja w zyciu najwiecej pieniedzy.
|
No właśnie! Bo przecież pieniądze są dla niektórych CAŁYM światem. Ech, jakiż ja jestem ograniczony, wierząc w ludzką uczciwość, honorowość, bezinteresowność i parę innych, miłych cech charakteru.
Znalazłem sens swego życia. Od teraz oszukuje wszędzie, gdzie się da. uwielbiam jeść bananyać moralność. Grunt, że będe taki, jak "ci ludzie, co w życiu mają najwięcej pieniędzy" i zagram na nosie wszystkim uczciwym frajerom.
Cytuj:
A tutaj nie chodzi o to zeby szpanowac lvlem tylko pozniej majac ten lvl dobrze sie bawic w tibii, a nie narobic sie przy robieniu lvla.
|
No tak. To może kup sobie po prostu postać? Patrz, to dopiero oszczędność czasu! I prądu! Nie trzeba mieć włączonego kompa na czas działania bota. Żyć nie umierać! I wspomożesz chociaż człowieka, a nie dostawce prądu i neta. Czemu by nie? To też jest nielegalne. Chyba nie powiesz mi, że czujesz się związany z postacią, której Ty sam nie zrobiłeś? W którą włożyłeś jedynie kase za prąd i net, sporadycznie sobie pogrywając? To i tak wyjdzie drożej, niż kupienie postaci. I czasu więcej zajmie. Śmiało! Oszczędzaj jak się da!