Zobacz pojedynczy post
stary 17-07-2004, 21:23   #78
Stokrotka
Guest

Domyślny

1. Ja sama jestem druidkiem z 14 lvl i muszę polecić pewne miejsce, nazwane przeze mnie trollowiskiem. Znajduje się ono na północny zachód od Venore, wystarczy iść po ścieżce, tam gdzie jest dosć dużo spiderów skierować się na górę. Zawsze można spotkać tam trollka, (czasami, gdy długo nikogo nie ma 11), parę snakee'ow, wasp'y, są tam też dwie dziury, jedna prowadzi do miejsca, gdzie jest jeszcze więcej trolli, wielki obszar z bugami, jeszcze niżej parę mino mag i mino archer (no i trolle), są też slimy (chyba 2) a w drugiej dziurze są poison spidery i spidery. Czasami w pobliżu trollowiska pojawiają się nieliczne minosy, czy skorpiony, widziane były też beholdery, czy zabłąkane Giant Spidery z PoH. [Widziano też tam bezdomnego Orca Berserkera...). Z trollowiska blisko jest Kazz, Venore, PoH. Trolle mają cienki loot (max. 10gp), ale może trafić się (b. rzadko) silver amulet (na truciznę), EXP też niedużo, ale trolli jest tam tyle, że ze spokojem można zdobyć z 1000 EXP na jednym pobycie tam. )

2. Polecam zimną krainę - Foldę, na którą dostać się można u przewoźnika na południe od Carlin (20gp). Folda jest dość duża, dobre expowisko na 8lvl i 9lvl, niezbyt groźne potwory, no chyba, że zejdzie się bardzo głęboko w podziemia, które zamieszkują Fire Elementale. Ale można to łatwo poznać po lawie, która wszędzie pływa. Na Foldzie są też Polar Beary, Winter Wolfy, Frost Trolle i Rotwormy (polecam 10+ lvl, bo w grupie są dość groźne). Runy nie są potrzebne, chyba, że chcemy zapolować na Fire Elementala, lub wykończyć nieco Rotwa. Loot jest cienki (zarcie, zadnych korzyści pieniężnych), chociaż rotwy bywają drogocenne.