Jezuuuu jaki rpg maker... ja nie jestem jakims dzieciakiem co robi gre w programie do robienia gier lol.... gra jak narazie jest całkowicie napisna w visual basic... jeśli chodzi o grafike to prawdopodobne zakupie grafike komercyjna bo dobrym grafikiem niejestem ale znam kilka osób co są zawodowymi grafikami. Server do gry mam w planach napisac w c++ gdyż jest wydajniejszy od visual basica ale to się jeszcze zobaczy pnieważ nieznam dobrze c++. Jak narazie dzialam sam , napislem dosc srawny engine ktory potrafi wczytywac mapy z plikow dziala juz scrolowanie elegancka animacja postaci

. Zacząłem mój projekt około 2 tygodni temu i pisze go całkowicie sam nie ukradłem nikomu jego gotowego engine więc uważam że nie robie tego tak wolno. W tej chwili musze zrobić tak aby budynki blokowały playera ponieważ tego moja gra jezcze nie obsługuje

I wezme się za pisanie serverka. I prosił bym bardziej o twórcze opinie a nie samą krytyke jeśli nie podoba wam się moja koncepcja to napiszcie własne ciekawe pomysły postaam się włączyć jeżeli uda mi się to przełożyć na język programowania
P.S. dla tych co wiedzą co nie co o programowaniu.
Prawdopodobnie możecie uważać że visual basic jest za mało wydajny do tworzenia bardziej skomplikowanych gier słyszałem już takie opinie od kilku znajomych ale mam kilka działających gier on-line własnie napisanych w tym języku i uważam że się w pełni sprawdza
A jesli chodzi wypowiedź:
"Oryginalnie napisane przez Kele
Już 5 osób na tym forum chce gry robić własne... Zamiast byście sie zebrali chociaż po 2 (bo rozumiem ze sa tacy ktorzy chca zrobic to w przegladarce a nie ktorzy w kliencie) i by wyszło z tego coś fajniejszego, a każdy widze, że próbuje indywidualnie. Zastanówcie się nad tym... "
Nie moge robić tej gry z osobami które myślą o jakiś rpg makerach... Niedługo prawdpodobnie przyłaczy się do projectu mój znajomy i wtedy wszelkie zmany powinny następowac dużo szybciej.