Zobacz pojedynczy post
stary 02-06-2006, 17:29   #129
Bodziu
Użytkownik Forum

Bodziu's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: ►Aktywacja◄ Teleportacja to miodzio akcja grunt to git lokalizacja.

Stan: Aktywny gracz
Świat: Arcania
Domyślny Odp.

@up
Tak, można.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Anders
Mam następujące pytanie. Czy rozmiar jednego ujęcia z potworem musi koniecznie wynosić 32x32? Przecież potwory pokroju smoka itp są większe ( sprawdzałem i maja 64x64) Proszę o odpowiedź osoby kompetentne do jej udzielenia... Z góry dzięki.
To teraz czytaj to:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
Zasady:
Konkurs polega na stworzeniu kompletnej bazy danych o stworzonym przez siebie potworze, który musi pasować do klimatu Tibii. W skład obowiązkowych informacji zalicza się:
- Stworzeniu kompleksowego pakietu grafik stworzonych przez siebie. Należy więc stworzyć grafiki pozycyjne, ruchu oraz każdy etap rozkładającego się ciała. Grafika może obejmować jeden, bądź cztery kwadraty o rozmiarach 32x32. Wszystkie grafiki należy zaprezentować na jednym obrazku zapisanym w formacie *.png. Wymagana jest także animacja przedstawiająca potwora idącego w dół (tak jak to jest zrobione z potworami na tibia.pl).
Możesz to wykonać w 32x32 lub w 4 kratkach 32x32 czyli 64x64.
Odpowiedź: Możesz rysować w 32x32 lub 64x64.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez malypietroo
Hmm mam pytanie.
Domyslem sie, że skoro można edytowac posty do 21 czerwca, to mozna zmieniac swoja prace zgloszeniowa, tak??
Dobrze się domyśliłeś.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez R4z0r
Mam pytanie czy można używać outifitów <cząstek> Cipów??
Jeśli wykorzystasz małe cząstki, zmienisz kolory i dodasz do tego nowe obiekty (twojego autorstwa) - to można.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sharphis de'Moon
Dwa pytania.

1. Czy ten "potwór" może być powszechenie znany w różnych światach fantasy (np.: elf, krasnolud), czy musi być wymyślony całkowicie samodzielnie?

2. Czy może to być istniejące naprawde zwierze (np.: elephant, lion)?

odp. 1
Tak może być to potwór znany z różnych opowieści fantasty, aczkolwiek także wymyślony całkowicie przez ciebie.

odp. 2
Raczej nie bardzo... Zresztą sam konkurs mówi nam aby stworzyć nowe potwory a nie tekstury do starych.

@Linf_@
Do zamieszczania swoich prac służy ten temat: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=79335

Ostatnio edytowany przez Bodziu - 02-06-2006 o 18:05.
Bodziu jest offline