Oryginalnie napisane przez Jarassimus
W tym zaś akapicie chciałbym poprosić o opinię w następującej sprawie. Co prawda i tak po wyjściu z Rookgard wszystkie "wypasione", zebrane tam przedmioty tracą swoją wartość i potrzebne są nowe, na które musimy zarówno zarobić, jak i wydać swoje "złocisze", jednak na samym Rookgardzie mają one swą niewątpliwą wartość. No i właśnie w tym miejscu pojawiają się moje wątpliwości. Bowiem, jako Rookstayer, czasami zdarza się, że zbieram pieniądze na jakiś element swego wyposażenia, więc planuję sobie taką misję: udać się w pewne miejsce, odnaleźć jakiś stuff, a następnie sprzedać go po "obowiązującej" cenie na "czarnym rynku". Kiedy jednak widzę, że przykładowy studded armor, który zawsze kosztował 50gp można kupić też i za 10gp, to uważam to za "psucie rynku". I tak podobnie z innymi wartościowymi przedmiotami, typu mace czy legion helmet, za które, kiedy czasami stoję i krzyczę jakąś cenę (o której wiem, że dany przedmiot jest jej wart), często zostaję wyśmiany, choć przecież, jak sam widziałem inni sprzedawali po tej cenie. Wiem, że wiele z tych przedmiotów można zdobyć na dłuższej wyprawie (być może quest'cie), ale nie wszyscy sobie na to mogą pozwolić i wtedy wolą kupić od kogoś, kto "krzyczy" na rynku. Co o tym sądzicie?
|