Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ajco
I tu się mylisz. Trzymanie stronek w RAMie jest przydatne, dzięki temu zwiększa się prędkość przeglądania stronek (być może na słabych kompach może to przeszkadzać, aczkolwiek pewny nie jestem).
|
No sory, ale ja na neo 512 nie widze zbytnich opoznien w ogladaniu stronek. Czasami tylko jak laduje jakas z duza iloscia grafiki. I biada mi po tym ramie, bo ja przegladajac neta robie mnostwo innych rzeczy jak sluchanie muzyki, czytnaie newsow RSS, kompilowanie smiesznych rzeczy i pisanie w OO.org. Nie mowiac juz o dzialajacym antywirusie, firewallu i roznego rodzaju testowanych aplikacji majacych zwiekszyc moje bezpieczenstwo. Tak wiec... gdzie mam zmiescic te strony trzymane w ramie? Dla kogo przydatne, dla tego przydatne. IMO jest to bajer bez ktorego mozna zyc, a ktory dla sporej ilosci osob moze nawet przeszkadzac.
Cytuj:
Gesty-niezmiernie ułatwiają przeglądanie stron. A nawet ten mały x na zakładkach daje przewage Operze.
|
FF ma podwojne klikniecie na zakladzce i juz jej nie ma. Jeszcze latwiejsze od szukania malego x, ale ten tez bedzie w wersji 2.0. Gesty to tez dobry bajer, o ile ma sie ochote korzystac z nieg;] Jedna z niewielu rzeczy, ktore mozna pochwalic w Operze. Przypomne jednak, ze FF ma plugin, ktory umozliwia dodawanie gestow ;]