Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Lig@
re: UP
Zgadzam się w 100%. Najlepszą metoda obrony jest atak (nie zawsze). Sam gram na serverze non PvP jednak mam dwie postacie low lvl (coś koło 12 lvl'u) na PvP. Raz zdarzyło się, ze wyskoczył na mnie 18 knight z miezernymi skillami, pech dla niego, że byłem odładowny runami (robiłęm hunt'a na koelsia co mi loot'baga ukradł) i biedny knight zaliczyl dead Powyższy poradnik podoba mi się, ale jest on skierowany do "bogatych" graczy 9rune magic wall to chyba na zamówienie tylko można qpić ).
|
Za przeproszeniem widać,że jako gracz non-pvp to PvP tylko z teorii znasz

Wyraźnie napisałem,że sorcek może pokonać każdą inną profesje nawet o lvlu znacznie od niego wyższym,więc akurat pogonienie n00bowatego PK(low levelowy rycerz na pkowanie-gorzej wybrać się nie dało),nie było czymś wielkim.Jednak najczęściej jest tak,że PKer jest odpowiednio przygotowany.Kiedyś PKowałem w kopalniach Kazo....Zaatakowałem 33lvl royala(ja miałem wtedy 29lvl swoim paladynem).Koleś tak się rozochcił,że zaczął mnie oczywiście klepać..Biedaczek padł...Byłem lepiej przygotowany....Zasada "najlepszą obroną jest atak",może gdzie indziej się sprawdza ale nie w Tibii jeśli chodzi o PK.Zazwyczaj większość PKerów ma pokaźne zapasy i oddawanie jest głupotą(pomijam tu low levelowych sczyli wybierających się na "mordy",bez UH,amunicji itp-ty akurat na takiego najwyraźniej trafiłeś-miałeś sczęście.)