Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nastir
Mi nie chodzi o to, ze powinnismy sie zachowywac wg. algorytmow, czy jak roboty wyprane z emocji itd...
Jednakże jak mowilem, wielkie slowa jak lojalnosc, honor itd. nie pasuja poprostu do tej smiesznej gierki
Mozemy mowic co najwyzej o okreslonej drodze postepowania jakiejs postaci/jej wlasciciela ( juz nie wspominajac aby nie mieszac gry z rzeczyiwstoscia ).
Przykladowo ja np nie raz w Tibii ubilem/atakowalem wraz z kumplami z podworka innego kumpla i bynajmniej nikt mnie pozniej nie poszlachtowal tasakiem przed domem a takze nie wyzywal mnie od nielojalnych , niehonorowych choragiewek. Ot taki sobie żart/wybryk i wprowadzenie troche zabawy w monotonie gry.
Po co to piszE? A po to, zeby przekazac, ze imho kazdy w tej GRZE moze sobie robic co mu sie chce. Zaxuhe moze huntowac swojego ojca, ja moge huntowac Hybrida, Hybrid moze bic 37 druta bo mu sie niepodoba jego name
Wiadomo kazdy ma grupe osob ktore lubi i ktorym pomoze w miare mozliwosci. I nie mozna oczekiwac ze to bedzie cala gildia.
|
Masz racje ale nie zrozumiales mnie do konca , oczywiscie nie chodzi o to żeby zachowywac sie jak algorytm , ale popatrz jak to jest , spotykasz kogos w tibi , co sie dzieje ? zwykle rozpoczyna sie konwersacja , rozmawiacie , bo wkoncu oboje jestescie ludzmi i tak sie zachowujecie , teras przychodzi nieprzyjemna sytuacja , powiecmy ta osoba ukradla cos komus i nazywasz go "zlodziejem" , on sie teras zastawia mowiac "ej to jest tylko gra" , i o to mi chodzi , dlaczego nazwales go zlodziejem ? bo tak sie nazywa ludzi ktorzy odbieraja innym ich rzeczy bez pytania (dziecinna definicja ale nieche mi sie szukac w slowniku teras

) , teras zaczyna sie wojna "nie nazywaj go tak to jest gra , on nie jest zlodziejem" i tu jest sedno jak niechcesz zebym okreslal cie jak czlowieka , zachowuj sie jak algorytm , czyli poprostu nie istniej dla mnie.
15:55 You see a sandstone pillar. <-- to jest cos czego nie nazwe "nielojalnym" "niehonorowym" czy "zlodziejem" bo on nie jest czlowiekiem.
Troche zakrecone ale podjerzewam ze wiekszosc z was zrozumie o co mi chodzi.
Acha , napisales jescze "niemieszajcie gry z prawdziwym zyciem" , "www.allegro.pl" , wpisz w wyszukiwarce haslo "tibia".
smiech na sali.
pzdr.