Zobacz pojedynczy post
stary 10-06-2006, 20:50   #1
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny Jakiego Leppera wolisz - wprost z solarki, na traktorze czy pod krawatem?

Czy to tylko ja, czy ludzi zdrowo już, delikatnie mówiąc, porzodkiewka jest superiło? Przewińmy najpierw pobieżnie całe forum. Jakie tematy zauważymy? ' Najwieksze n00by Guardi.' <= sam tytuł podpada pod flame. Treść lepsza bynajmniej nie jest. Po drodze mamy jeszcze kilka powalających inteligentnym i nowatorskim podejściem do sprawy fake'ów, zupełnie nie tonących w powtarzanych od lat schematach i stroniących, a jakże, od błędów ortograficznych i stylistycznych. Mamy zdjęcia, pełne tematów, obfitych w parę ładnych stron cytowania i przeklejania zdjęć, zawartych w otwierającym topic poście. Mamy filmy, które w olbrzymiej większości są zwykłym ctrl+c ctrl+v .reców z tibia.org.pl, tibia.de czy innego tibicams.com.
Tak to też, powolnym krokiem, dochodzimy do serca naszego forum. Dział INNE! Jakże piękne tu widnieją tematy, jak często łza się w oku kręci, gdy widzi się tą kreatywność i inteligencję userów. Poczynając od pierwszego od góry subforum... Przypomnę jeno jego nazwę, by niektórych nie zmyliły tematy - RPG. Nie click&send browser-based gry. Nie mmofppki. Nie strategie turowe.
Tematy:
Heroes of Might and Magic V
Gunz online !
problem w uruchomieniu tibi
Tribal Wars, Podbij średniowieczny świat ! (przez www)

Mało? To spójrzmy jeszcze na dalsze:
Little Fighter 2 - jak założyć serva ;]
Fable - Help!
Gothic Problem =/
Gothic II- kilka pytan
Adventure Quest-pomocy!!
pomoc w Gothic I !
Problem z gra Gothic II

Jaki się rysuje dzięki takim tematom obraz polskiego gracza? Dość ponury, rzekłbym. Albo nie rozróżnia RPGa od strategii, albo ma problemy nie dość że z grą, to z dobraniem odpowiedniego forum również. Chociaż może to ja się mylę, i gdzieś w odmętach czasu tibia.pl zdążyła się przekwalifikować na forum od problemów technicznych?

Co mamy dalej? Twórczość. Tu nazwy tematu są ok, w końcu ciężko się spierać o nazwę opowiadania czy wierszu z twórcą. Ale już sama reakcja na komentarze, albo poziom wysyłanego tekstu... Cóż, może po prostu rzucę parę linków.
http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=837371&postcount=1
http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=831905&postcount=1
http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=832408&postcount=8
http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=833683&postcount=7
http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=833405&postcount=1
Taa, nie ukrywam, The Great Orshabaal jest królem ostatnich paru dni, jeśli idzie o twórczy dział.

Przechodząc dalej, mamy dział Grafik. Tu posłużę się przykładem nie tyle z tego subfora, co raczej z trwającego konkursu na potwora... (ale mi się rymło)

Z której strony by nie patrzeć, wielcy artyści-graficy nam rosną. Ot, ciekawostka.

Dział OWiON zostawię na deser, przejdźmy do działu z opiniami... Od samego początku trwania istnieje przyklejony temat, w którym należy zgłaszać problemy, opinie i tego typu sprawy. Naszym dzielnym użytkownikom to nie przeszkadza. Z takim nawałem tematów nawet nasza kadra moderatorska nie jest w stanie sobie poradzić, mimo że tematy kasuje nieco lepiej niż nasza reprezentacja narodowa zdobywa gole.
Tematy:
Błąd w dziale download na Tibia.pl ;]
2 Problemy na forum
Na jakich potworach skilować na jakich skilach <= absolutny hicior
To by nam pomogło!!!
Co to ma być ?!?!?

O całej masie tematów kasowanych softem, przez co przeglądanie forum jest nieco utrudnione z litości nie wspomnę.

Wracając do OWiONu - tu (l)userzy mają prawdziwe pole do popisu. Ufając we własne siły i wypisując na sztandarze, pod którym idą do bitwy nazwę subfora, szczególnie podkreślając ostatnie słowo, zakładają temat za tematem. I tak rodzą nam się potworki:
Zaimki osobowe.. <= czego oczywiście wrzucić nasz prof. Miodek do przyklejonego tematu odpowiedzialnego za ortografię nie mógł
Lagi <= który to temat przez ostatnie 150 tematów przewija się wieeeele razy
Kiedy będzie nowy serv?? <= co jest sztandarowym pytaniem każdego lusera

Jest też kilka tematów dotykających bardzo głębokich i poważnych spraw, tudzież tematów tabu:
Podwórkowe Przezwiska.
Sonda: Ćwiczycie ?
666 - koniec świata ??
Sonda: Z jakiej przeglądarki www korzystasz??
Wasza Sprawność Fizyczna.
Bojkot Google

Można też definitywnie wyróżnić conajmniej kilku userów, tak jak i luserów, którzy wybijają się ponad poziom, tak w jedną, jak i w drugą stronę. Mieszając jednych z drugimi - bo tak jest ciekawiej, mogę wymienić conajmniej paru z nich...

Pacek - wulgarnie mówiąc, kobieta lekkich obyczajówsko cyniczny facet. Potrafi czepić się wszystkich i wszystkiego, momentami skrajnie wręcz lewacki. Powiedziałbym, że duży plus tego forum, gdyby nie to, że dużym jego minusem jest styl, w jakim pisze. Pacek, ortografia i gramatyka polskiego języka nie gryzie, serio.

Dwimenor - wyraźnia stara się szukać uznania jako wzór moderatora. Pomocny, cierpliwy facet. Albo jest naprawdę ostoją stoicyzmu, albo jedzie na znakomitych prochach =P

Lasooch - wszędzie go pełno, nie zawsze tam, gdzie faktycznie jest potrzebny.

Chessterr - typowy relikt starego systemu naliczania postów. Luser jak się patrzy, wstawić za gablotkę i postawić w muzeum. Koniecznie bez dostępu do klawiatury.

Matek - kłótliwy facet. Co nie, dżigiel?

Walekifa - God bless man that 'temporarily banned' him.

hoomik - luser! l00ser i laser też. Ogólnie to ssie, największy flamer jakiego to forum widziało. Ale ma mi kupić piwo jak wpadnie do Wro, więc go tu wymienię.

Plus specjalne pozdrowienia dla wszystkich twórców tematów, przy których nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać.
Over and out?

PS: Zapomniałbym dodać, że jak najbardziej zachęcam do flame'u. Byle konstruktywnego i w jakichś ramach, przyjętych ogólnie za kulturalne. MTFBWU.

PS2: Swoją drogą, dużo osób podsumować zapomniałem. Tych, z którymi najlepszy kontakt mam, raczej podsumowania nie potrzebują. A ci, którzy - nomen omen - na tym forum mnie 'kochają' (cześć gimli) na pewno mi się przypomną, bym mógł odświeżyć listę =]

PS3: A tak na podsumowanie topicu, cytacik z irca.
‹nikt^2› !quote
‹@^Squaresoft^› Quote #1212: (Yohan) ide bo same tumoki

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"

Ostatnio edytowany przez Baron Kaldrick - 10-06-2006 o 21:16.
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.