Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Trol chodził po przekątnej, gdyż dążył do atakowania twojego qmpla.
|
No wiem, ale właśnie to miała być tylko taka symulacja sytuacji z blokowaniem potwora, gdyby przerzucił się on na kumpla. Udowadnia jednak ona to, że potwory chodzą jednak na ukos.
Cytuj:
Jako dobry bloker musisz wiedzieć, że to TY jako pierwszy musisz wchodzić do jaskiń, nowych terenów, itp. To zawsze TY musisz brać na siebie ataki potworków. Jeżeli potwór ciebie zaatakuje jako 1, i będziesz 3mał się moich rad z wcześniejszego posta, to zaręczam Cię, ryzyko przerzucenia się potworka jest praktycznie równe 0 :P
Ja bloczyłem zawsze za pomocą strzałek, nigdy nie zdarzyło mi się mieć problemów z uhaniem i bloczeniem potworka. Moim skromnym zdaniem- używaj ''sposobu nr 3'' :)
|
Dobre rady, dzięki za nie. Na razie, póki co, robię tak, że prosto chodzę klawiszami kursora, na skos przez
Num1,
Num3,
Num7 i
Num9 (nawet mi to dość sprawnie wychodzi), no a różne czynności typu
Look,
Use czy
Attack wykonuję przy pomocy kliknięcia wraz z klawiszem
Shift,
Ctrl lub
Alt, ale także używam okienka
Battle.
Cytuj:
Co do odgrywania ról w Tibii, myślę że raczej znikoma część złodzieji myśli o odgrywaniu ról podczas kradzieży.
|
No właśnie, bo to są nooby, a nie złodzieje. Prawdziwy złodziej także ma swój honor, a nie jest takim palantem, jak wielu z tych ludzi. :-P
To tak jak dziś: z pewnym gostkiem na Rook rozwalaliśmy orki zwykłe i spearmany (w wieży orków), dzieliliśmy się łupem tak mniej więcej sprawiedliwie i było wszystko OK. Aż przyszedł jakiś pajac, kiedy już mieliśmy prawie skończonego kolejnego orka spearmana, machnał ze dwa razy mieczykiem czy czym on tam miał, i od razu zabrał stuff ze
studded legs, które miały być dla tego chłopaczka, który ze mną zabijał orka. Takich ludzi po prostu nie kumam. :-/
Cytuj:
Jak nabijesz 22-25lv i 4 poziom magiczny idź z kolegami zabić smoka
|
No właśnie, jest gdzieś dostępny filmik (
*.rec, przez
TibiCAM) jak gostki rozwalają smoka? Najlepiej by było, gdyby był taki filmik był na klienta w wersji
7.72, bo tego mam zainstalowanego, a nie chcę sobie psuć ustawień. Potraktowałbym ten filmik jako swego rodzaju tutorial. Z chęcią bym takowy obejrzał.
Cytuj:
jak głosi tibijskie przysłowie ''nigdy nie zapomnisz swojego pierwszego smoka'' :P
|
Nigdy nie zapomina się swojego pierwszego razu. ;-)
Cytuj:
Życzę powodzenia...
|
Dzięki wielki i wzajemnie życzę. ;-)
A tymczasem mam jeszcze pytania do Szanownych Tibijczyków:
- Czy skille 17/20 (Sword/Shielding) na Rookgaardzie są w miarę przyzwoite, czy nie? Bo coś mi się one wciąż za małe wydają, zwłaszcza, kiedy chcę sam chodzić na questy. Trenuję wciąż na lepsze, ale nie jest to łatwe. Ale czy te wymienione są dobre czy nie?
- Co oznacza "oi", kiedy się nas jakiś obcokrajowiec pyta? Domyślam się, że chodzi o jakiś kraj, ale nie wiem jaki. A może się myle? Co znaczy to "oi"?
Na koniec małe uwagi do pewnych osób na Rookgaardzie w Harmonii. Osoba o nicku
Pomocnik Jarissimusa nie jest żadnym moim kolegą, tylko wciąż mi przeszkadza; dlatego została ona dodana u mnie do listy
Ignored (
permanently). Zaś osoby wciąż wypytujące się mnie o to, czemu nie idę na main, proszę się odczepić ode mnie. :-P
Nie będę ani w tym wątku, ani nigdzie indziej rozmawiał z osobami, które mnie obrażają. Ja także gram w Tibię sam, o nic (itemy, żarcie czy inne przedmioty) nikogo nie proszę, także czytam poradniki i sobie świetnie daję radę bez głupich uwag. A
studded armor na rynku kosztuje do 50gp - stoję często na rynku i patrzę, jakie są ceny. Tak: jestem Rook
stayerem, bo zostałem (ang.
stay - stać, zostać, pozostać) na Rookgaardzie i nie poszedłem na main. Każdy od czegoś zaczyna, także od 11 levelu. Nie święci garnki lepią. :-P
A wszystkich pozostałych, służących życzliwymi radami (od tego jest forum właśnie) serdecznie pozdrawiam.