Po pierwsze prosze nie stosowac argumentów typu "aja na 15 lvl zabiłem..." bo to zalezy od skilli, kasy(eq,run....) i od PvP przeciwników.
Co do tych profesji to jest taka ogólna zasada, mainowicie taka że knight to urodzony bloker a pall urodzony solo monster killer a czemu? z wlasnych doświadczeń zauważyłem takie coś - pall juz na malych skillach ~50 trafia bardzo czesto w potowry i to raczej wszystkie a knight musi wbic odpowiednie skille aby wogle trafiac, taki przyklad - 10lvl pall ze skilem 40 dist ubije guarda (jakies 20 strzal pujdzie ale liczy sie fakt) a knight moze sobie pomarzyć że wogle odbierze mu 1 hp....
Co do walk to jest prosto, Puki knight nie podejdzie do palla to przegrywa...
Jeszcze killka sprostowań:
- pall wcale nie ma malo hp
-pall wcale nie ma malo cap tlyko beltu mu duzo czesc zajmuja
- knight rzeczywiscie mzoe wziasc 2 x wiecej uh tylko że on to zużyje na pewno a pall wcale nie musi zużywać
- pall wcale nie wali slabiutko z sd poniwaz sila magii nie wlicza sie tlyko od Mlvl (patrz kalkulator => na 150 lvl pall wali ok 1/3 mniej niz sorc)
-Exori knighta równoważy sd palka (tylko ze musi podejsc)
-knight odgrywa ważną rolę w teamie za to solo jest cienutko ( z expieniem tez, zobaczcie sobie guardy w kazo - wiecej tam 20 lvl drut/sorc niz 40 lvl knight)
-pall latwiej jest bez pacc