Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2006, 09:58   #491
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Anders ma numer GG 5930030
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez koloda
No nie powiem praca jest dobra i autor tej musial sie sporo napracowac....
jednak nie ma tego czegos i jest jakas taka zamydlona proponowal bym autorowi pracy dodac troche cienie pozatuym w niektórych miejscach sa białe punkty które chodza ( poruszaja sie ) troche to brzydko wyglada. I nie podobaja sie mi jakos jego oczy patrzace w prawo jakes take dziwne... pozatym skrzydła sie jakos dziwnie zginaja do srodka grafika zanika

Praca jest dobra na 6+/10

Jak przyjade po poprawie błedy i stylistyke bo się spiesze...
Drogi użytkowniku Kolodo. Możesz sprecyzować gdzie widzisz te punkty? Bo ja jakoś żadnych nie widzę. Po za tym twierdzisz, że praca "jest jakas taka zamydlona". Szczerze mówięc to nie wiem co masz na myśli, bo akurat moim zdaniem gryf Evinio jest jedną z najlepiej pocieniowanych prac i na dobrą sprawę nie odbiega w tym aspekcie poziomem od oryginalnych potworów tibijskich."Oczy patrzące w prawo"?-hmmm z tego co widziałem to patrzą na wprost ale napewno nie w prawo. Sugerujesz że gryf robi takiego "looka"? Ja bynajmniej czegoś takiego tam się nie dopatrzyłem. Pozwoliłem sobę za to obejrzeć Twoją pracę i szczerze mówiąc ,że z was dwojga to właśnie Ty powinieneś popracować nad pocieniowaniem swojego Rhinoceros'a gdyż na screenie z taktyki wygląda bardzo blado w porównaniu z otoczeniem. Po za tym animacja ruchu jest bardzo niedokładna... Głowa wygląda jakby wyciągała się nie przydługiej szyi. Problem polega na tym, że w animacji nie powinno się tylko przesuwać ruchomnych elementów potworka, ale również nieco je zmienić (no po za głową, ale wtedy kiedy widoczna jest szyją i ją możemy zmienić tak jak w przypadku smoka; ewentualnie głowy nie animujemy jesli przemieszcza się razem z całym potworem np. demon). Po za tym tułów w Twojej pracy praktynie pozostaje statyczny więc animacja wygląda jak w starych filmach o dinozaurach gdzie modelem gada poruszali ukryci statyści w efekcie czego kończyny wprawione w ruch wyglądały bardzo sztywno w połączeniu z niedynamicznym tułowiem - podobnie jest u Ciebie. Popraw to jeśli chcesz walczyć o dobre miejsce, bo Twoja praca nie jest zła, ale wymaga jeszcze troche pracy.
Anders jest offline