Cytuj:
No cóż, właśnie przejrzałem z grubsza betę tegoż pakietu i... nowa szata graficzna jest OLŚNIEWAJĄCA! Obsługa stała się dużo prostsza i szybsza dzięki zakładkom, a sam program zajmuje niewiele więcej pamięci komputera. Moim zdaniem, ta beta zasługuje na ocenę celującą. A co wy o tym sądzicie?
|
Lal, super, nie wiem od kiedy KUPUJEMY pakiet biurowy dla wygladu, ale moze po prostu nienadazam za rozwojem branzy IT? Coz, czlowiek sie starzeje, takie zycie...
Co rozumiesz przez niewiele wiecej pamieci komputera? 100 MB? 200 MB? czy moze 800MB jak vISTA?
Pozatym, ile funkcji nowego MSO jestes w stanie wykorzystac? 100? a potrafisz wymienic powiedzmy 1/10 reszty? Nie? to wytlumacz mi po cholere zajmowac cenne miejsce na dysku i PLACIC GRUBA FORSE za cos, czego nigdy nie wykorzystasz?
Cytuj:
a wogółe widziałeś Offica 07? Bo zdaje mi sie że nie ;d
|
Nie, i nie mam zamiaru. Pozatym, on nie ruszy na mojej platformie systemowej.
Cytuj:
racja jest super, tylko droga ;]
|
Stac cie?
Cytuj:
Zamiast krasc Offica 07 lepiej zassac OO.
|
Za free i po polsku, z potzebnymi funkcjami, bez przepakowania, bez gowna. Czego chciec wiecej? Znaczka MS, pudelka, kodu rejestracyjnego i pustego portfela?
Cytuj:
To, ze Ty nie potrafisz wykorzystac mozliwosci m$o nie oznacza, ze ten pakiet takowych nie ma.
|
WYKORZYSTUJESZ chociazby 10% tego co oferuje ci KTORYKOLWIEK skladnik pakietu MSO? tak? a jak formatujesz tekst?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MayGyver
(...)
|
Pod tym moge sie podpisac obiema rekami. I nogami tez, jak tylko sie naucze.
Cytuj:
Bez tej windy na którą narzeka 90% jej urzytkowników wiekszość z nich nie potrafiła by sobie nawet gry włączyć na swoim komputerze.
|
No juz nie rob z uzytkownikow takich debili, ok? nie wiem jak ty, ale ja pamietam jescze czay MS-DOS 6.0, dos4gw.bat i mordegi z tym, zeby uruchomic muzyke MIDI w grze pokroju Settlers II. Ludzie grali, ludzie pisali programy, wykonywali edycje tekstu. I nie bylo masy debili, idiotow itd, ktorzy maja problemy z wyslowieniem sie, ze o poprawnej pisowni nie wspomne. Gdzie sie podziala ta wiedza ludzi? I skad sie wziela banda gowniarzy, ktorzy nie potrafia sobie poradzic jak im nie dziala autostart ? Co, do ubikacji tez sie ze sluzacym chodzi?
Cytuj:
Winda jest jak demokracja; niejest idealna, ma wiele błędów, ale nikt nic lepszego dotąd nie wymyślił.
|
Mac.
Cytuj:
Zaraz mi ktoś wyskoczy że unixy to, unixy tamto; unixy nie są złe, jednak to przez m$ nastąpił bum komputerowy, stał się on dla każdego, a nie tylko specjalistów.
|
Na poczatek, UNI
KSY, ale ten UNI
X. tak samo jest z Linuksem. Bum na kompy w domu rzeczywiscie nastapil przez Microsoft. Z tym ze nie oznacza to, ze oni sa ta sluszna droga, ktora powinna podazac branza IT. Zauwaz mrowie projektow na Sourceforge.net. Zauwaz, ze dobry, FUNKCJONALNY system wcale nie wymaga 20 GB HDD, gigabajta ramu i karty graficznej z 128 MB na pokladnie zeby byc przyjaznym i zaopatrzonym w fajerwerki graficzne pokroju interfrejsu Aero (tfu, tfu). Dowod? Moj aktualny system zajmuje ze wszystkim 20 GB. Ze _wszystkim_, tzn z UT2K4, GuitarPro5, NeverWinterNights, OoO (katalogu /home z muzyka i filmami nie licze). Posiadam XGLa, ktory JUZ dziala i robi to STABILNIE, a nie Aero, ktore pojawi sie na styczen roku przyszlego (O ile nie przesuna premiery. Znowu.) Mam zainstalowane wszystkie potrzebne mi do pracy narzedzia, poczawszy od menedzera plikow, a na antywirusie skonczywszy. Za ten system i wszystkie programy do niego nie zaplacilem ANI JEDNEGO GROSZA (gier i GP5 nie licze). Mam doslownie wszystko. Za darmo. Tez tak potrafisz?
Porozmawiajmy o prawie karnym?