Zobacz pojedynczy post
stary 16-06-2006, 01:37   #99
Jarassimus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
Dźwięk - sry ale zrozum ze to kompletnie nie do wykonania, jak ty sobie to wyobrazasz? ze w czasie walki wraz z "dymkiem" wydobywal sie jakis debilny jednorodny dziwek? i tak co chwila?
A grałeś może we wspomniane przeze mnie Warcraft I lub II? Jeśli tak, to czemu mówisz, że byłoby to "kompletnie nie do wykonania" - przecież te gry w swoim czasie były hitami. A dźwięk w nich był zrobiony właśnie tak, jak piszesz: jednorodne dźwięki tak ck chwila, które, gdy komuś się nie podobały, można było jednak wyłączyć.

Nie oczekuj, że zrobią z Tibii Bóg wie czego. To jest prosta gra (w idei, nie w złożoności), z prostą grafiką, prostymi animacjami i dźwięk wówczas także powinien być prosty. Założę się, że nigdy nie będzie tu realistycznych efektów ze szczękiem stali, jękiem rannych itp. Choć jednak, moim zdaniem, te proste jednorodne dźwięki także by dodały grze uroku.

Cytuj:
blokada antyspamowa -spox, mogliby ejszcze zrobic ograniczenie wielksoci wypowiedzi(teraz jest tez ale taka ze mozna sobie spamowac do woli)
To co teraz jest jako blokada antyspamowa - działa źle albo w ogóle nie działa. Powinno to być zrobione w serwerze (czemu w serwerze, a nie kliencie? bo ludzie używają też podrobionych klientów i botów :-/), który po prostu nie pozwala wysyłać w krótkim czasie flodów.

Do swoich propozycji anty floodowych i antyspamowych dodałbym jeszcze ograniczenie szybkości łowienia ryb (mechanizm wykonany po stronie serwera), zabezpieczający przez używaniem fishing-botów. Bardzo mnie to wkurza, kiedy stoję nad skrawkiem wody i lowię sobie ryby na jedzenie, a widzę na tej wodzie mnóstwo kręgów, które bynajmniej nie pochodzą ode mnie, zaś oprócz mnie, nad tą wodą stoi jeszcze tylko jeden gracz. To co mam sobie myśleć o tym graczu? No tylko to, że właśnie włączył bota do łowienia ryb :-/. I na takim skrawku wody dla mnie przez to nie pozostanie już nic :-/. To nieuczciwe. Dlatego powinno na serwerze być przed tym zabezpieczenie. Coś jak antyflood: łowienie ryb w odstępach czasu krótszych niż pewne ustalone jest blokowane (tak samo, jak byłyby blokowane zbyt częste wypowiedzi na jakimś kanale).

Cytuj:
animacja walki - moge ci zagwaratowac ze keidys bedzie na pewno (tak jak keidys wprowadzili animacje chodzenia :p )
Mam nadzieję. ;-)

Cytuj:
Dymki z wypowiedziami - ŚWIEtNy pomsyl , naprawde swiety bodajze najlepszyz z tych :P nadalo by to fajnego kilmatu :P (tlyko ze wieksze blokady spamu musialby byc)
Może i dobry pomysł, ale nie mój :-). Nie chodziło mi o to wcale: przeczytaj dobrze.

Cytuj:
psucie sie broni - Nie, wiesz, nie bardzo. :P
No cóż, każdy ma swe upodobania i poglądy - szanuję je, w odróżnieniu na przykład od Ciebie. :-P

Cytuj:
wiecej ciekawych czynnosci( wtym czesc z tych "umiejetonsci manualnych) -
- jak najbardziej!!!
Zaś tutaj przyznaję całkowitą rację. :-)

Pozdrowienia.
Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P

Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej.

NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE!
Jarassimus jest offline   Odpowiedz z Cytatem