Cytuj:
Prosze pisać jak wy szybko kase zbieracie na ekwipunek.
|
W ogóle nie zbieramy kasy na ekwipunek, bo to jest marnowanie kasy. Questy na rooku są bardzo proste, więc ekwipunek dużo lepiej zdobywać. (Nawet zrobienie questa na katanę jest dużo tańsze niż jej kupno, podobnie wygląda sytuacja z Cooper Shieldem i Legion Helmetem.) Kasę opłaca się na Rooku wydawać jedynie na Life Fluidy, Antidote Rune'y oraz strzały do łuku.
Cytuj:
Bo ja na 1 levelu
zchodze do akademi w podziemia i tam są szczury
|
Tam jest jeden szczur.
Cytuj:
blisko mino hell tam gdzie orcy i wilki sa tarcze( studded shield) ladnie stoi za 16 gp jeden.
|
Stoi za 16 gp, ale waży trzy razy tyle. Jest to bardzo nieopłacalny loot. Zaśmiecasz sobie nim tylko backpack. Z orków opłaca się zbierać jedynie studded helmety, bo można je sprzedawać za 20 gp, a ważą tylko 24.5 oz.
Cytuj:
A najlepiej kase się zarabia z Szkeletorów
|
Nieprawda. Więcej kasy wypada z Trolli. W ogóle Trolle są zdecydowanie najbardziej opłacalnymi potworami na Rooku. Rookstayer na 30 levelu ze skillami 22/27 bierze trolla na 3-5 hitów, więc jego zabijanie zajmuje graczowi 6-10 sekund. Zakładając, że expimy na Trollach dla PACC'a (Trolle dla FACC'a są koszmarnie nieopłacalne, więc nawet ich nie biorę pod uwagę), to tam są na tyle dobre respy, że jak jesteśmy sami w jaskini, to bijemy Trolle często non-stop, co daje ~5k expa na godzinę. Zarabiamy przy tym 750gp-1k w złocie plus od czasu do czasu silver amulety. A na Rooku opłaca się zarabiać jedynie z gp, ponieważ looty są tutaj koszmarnie ciężkie, jak na cenę, za jaką możemy je sprzedać.
Stanie na rynku i sprzedawanie przedmiotów to strata czasu. Przez ten czas możemy zarobić przynajmniej 2 razy tyle z potworów. Graczom opłaca się sprzedawać przedmioty jedynie wtedy, kiedy wcześniej już się z nimi umówiliśmy lub od razu na rynku znaleźliśmy kupca, w przeciwnym wypadku jest to strata czasu.
Cytuj:
szybko można sobie na łuka pozbierać jak ktoś chce na rooku zostać dłużej.
|
Dłużej, to znaczy ile? Dla kogoś, kto kiedyś wyjdzie na maina, nie opłaca się kupowanie łuku. Łuk jest jedynie opłacalny dla rookstayerów. (czyli osób, które na zawsze zostaną na rooku)
Cytuj:
Mój kolega na rooku zaczął dziś grać i ja mamy po 6 level on ma łuka i 100 strzał zwykłych i 20 trujących.
|
I co z tego, skoro ma słaby skill dystansu i zdecydowaną większość strzałów nie trafia, dzięki czemu traci ogrom kasy?
Cytuj:
Mi na rooku zostały z 3 questy i mam all z: kataną, cooper, salmon i mam chyba all na rook
|
A PACC'a masz i zrobiłeś już questy dla PACC'a?
Cytuj:
nie mam mleka ale nie wiem czy jest na rook
|
Jest dostępne mleko z questu dla PACC'a.
Cytuj:
uzbrojenie: Carlin Sword (Atk: 15, Def: 13) i Plate Shield (Def: 17),
|
Człowieku, nie załamuj mnie. Jesteś Rookstayerem i nosisz tak słaby ekwipunek? Brak mi słów. Ja jak tworzę sobie nowego Rookstayera, to po Katanę i Cooper Shield'a idę już na 2 levelu. Zdobycie tych przedmiotów na twoim levelu nie sprawi ci praktycznie żadnej trudności, a różnica jednego punktu ataku i dwóch punktów defa jest na prawdę kolosalna, jak na warunki Rookgaardu. Jeżeli zamierasz iść na Maina, to oczywiście nie opłaca się zdobywać Katany i Cooper Shield'a, ale ty jesteś Rookstayerem, więc powinieneś mieć te przedmioty jak najwcześniej.