Cytuj:
No wiesz, jeśli moja wypowiedź doprowadza Cię do załamania, to rozważ możliwość zaprzestania czytania moich wypowiedzi, bo może Ci to wyjść niezbyt dobrze na zdrowie :-P.
|
Nie twoja wypowiedź doprowadza mnie do załamania, tylko załamuje mnie twój ekwipunek.
Cytuj:
Po za tym, zauważyłem (także w innych postach) Twój sposób cytowania: wyrwane z kontekstu słowa, wykazujące, że albo nie czytasz dokładnie wypowiedzi osób cytowanych, albo tak dla zabawy lub satysfakcji, na siłę przyczepiasz się do choćby najdrobniejszych nieścisłości w tych wypowiedziach.
|
A po jakiego groma miałbym cytować czyjąś całą wypowiedź, skoro zastrzeżenia mam tylko do pewnego małego fragmentu? To, że cytuję tylko fragment świadczy o tym, że tylko do fragmentu mam zastrzeżenia, a nie o tym, że nie czytam reszty wypowiedzi. A nieścisłości są po to, żeby je prostować, bo forum ma pomagać początkującym graczom i dostarczać im właściwą wiedzę o Tibii bez nieścisłości.
Ortografia się kłania.
Cytuj:
Najlepiej cytuj pojedyncze wyrazy z każdego z dania i każdy także osobno komentuj :-P.
|
Przynajmniej nie będę zaśmiecał tym forum, tak jak inni zaśmiecają forum cytując całe wypowiedzi innych użytkowników, a komentując tylko ich fragmenty.
Cytuj:
Wy wszyscy, jak widzę (heh, większość z Was, bo może nie wszyscy) śpieszycie się, żeby wszystko mieć łatwo, tanio i przyjemnie, pozbawiając się tym samym najlepszego klimatu gry.
|
Nie widzę powodów do tego, żebym miał latać Rookstayerem z Carlin Swordem, podczas, gdy mogę bezproblemowo zdobyć Katanę i czerpać większą przyjemność z gry.
Cytuj:
To co piszesz, żeby na drugim poziomie iść na katana quest, jest poza tym tak bezsensowne, że lepiej, żeby tego nie czytali inni początkujący, bo jeszcze naprawdę uwierzą, że tak można zrobić.
|
Mogę ci zapodać filmik jak wykonuję questa na katanę na 1 levelu. Chcesz?
Cytuj:
Coś Ci powiem: tak, żeby pójść na questa za jakąś grupą, która go wykonuje i tylko zebrać śmietankę, to i ja potrafię :-P.
|
Ja oprócz tego potrafię jeszcze wykonać solo questa na katanę na 1 levelu. Chcesz obejrzeć filmik niedowiarku?
Cytuj:
Przypomina mi to sytuację, w której piszesz komuś, żeby na 8 levelu, po wyjściu na main, "wykonał" questa wymagającego pójścia do pomieszczenia np. ze smokiem.
|
Przestań już zmyślaj. Nigdzie tak nie napisałem. Żałosny jesteś. Podaj link do mojego posta, w którym kazałem chodzić na smoki na 8 levelu. -.-
Cytuj:
Można i tak: pójść za innymi, którzy w końcu tego smoka ubiją i tylko zabrać co swoje. :-P
|
No ja wiem, że ty tylko tak potrafisz, nie musisz już się chwalić po raz trzeci tym, że tak umiesz, już zapamiętałem za pierwszym razem. -.-
Cytuj:
Wyobraź sobie, że właśnie w ten sposób (czyli idąc zaraz za grupką ludzi i łatwo wchodząc do pomieszczeń, w których powybijali oni już wszystkie potwory) byłem prawie we wszystkich miejscach, włącznie z Carlinem i Copper Shieldem. Jednak questów tych celowo nie wykonałem.
|
Byłeś na queście z Cooper Shield'em, ale go celowo nie wykonałeś, tak? Czyli mam rozumieć, że przeszedłeś fire fieldy, tracąc na tym sporo czasu (leczenie foodem) lub sporo kasy (leczenie Life Fluidami), ale po dojściu do smoka się zawróciłeś i nie wziąłeś nagród? Tak było? Jeśli tak było, to gratuluję głupoty. Jeśli było inaczej, to nie byłeś na queście z Cooper Shield'em.
Cytuj:
Dlatego postanowiłem sobie, że zarówno katanę, jak i Copper Shield zdobędę samodzielnie, bez niczyjej pomocy i to w czasie, kiedy na miejscu questa będą zrespowane wszystkie potwory.
|
Aha, ty w taki sposób rozumujesz. No dobrze, z tym też jestem w stanie powalczyć. Mogę ci dać filmik, w którym na 1 levelu zabijam wszystkie minoski na queście z Carlin Sword'em.
Nie, nie zginiesz. Na twoim levelu nie ma szans na zginięcie. Chyba, że ktoś jest ślepy.
Cytuj:
"niedoświadczonym chłystkiem" (czyli np. na poziomie 2),
|
Nie level świadczy o umiejętnościach gracza. Mogę sobie stworzyc nowego chara. Będzie miał 1 level. I co, będzie to świadczyć o tym, że jestem newbie, bo gram postacią na 1 levelu?
Cytuj:
ale w ogóle nie warto tego robić
|
Warto, bo się szybciej expi z Kataną.
Cytuj:
bo Twoje umiejętności na to nie pozwalają.
|
OK, mogę ci dać ten filmik, tylko napisz, że chcesz.
Cytuj:
Jak napisałem wcześniej: większość z Was chce tutaj mieć wszystko szybko, tanio i przyjemnie
|
Tak, bo gry komputerowe polegają na czerpaniu przyjemności z nich i każdy powinien grać tak, jak mu się to podoba.
Cytuj:
a tak ani w życiu realnym, ani w grach RPG nie ma.
|
Patrząc na ludzi, którzy robią 100 level w 40 dni (czyli w tyle czasu, w ile tyle zrobiłeś 9 czy tam 11 level), widać, że jednak można.
Cytuj:
Dlatego ja, przy użyciu tak "słabego ekwipunku" mam zamiar solo (chyba nie zauważyłeś tego słowa, cytując wyrwany z kontekstu fragment)
|
Dobrze, jak ci się nie podoba moje cytowanie, to w następnym poście będę cytował całe wypowiedzi innych użytkowników. To dopiero będzie zaśmiecanie forum. I znowu będziesz na mnie narzekał. A słowo "solo" jak najbardziej zauważyłem i ci próbuję udowodnić, że na Rooku można od 1 levela wykonać wszystkie questy. No, ale ja się będę tutaj produkował, a ty i tak mnie jednym zdaniem podsumujesz, że gadam bez sensu.
Cytuj:
Chciałbym bardzo, żebyś mi pokazał jak Ty solo, na 2 levelu (jak piszesz :-) robisz katana quest.
|
Boże, zlituj się nad tym użytkownikiem. Dobrze, zrobie ten filmik, w którym pokażę, jak się wykonuje questa na katanę na 2 levelu i ci prześlę na priva. Nawet nie wiesz, jak mi się nie chce tego filmika robić, ale zrobię, żeby udowodnić takiemu sztywniakowi, jak ty, że jednak można. :-/
Cytuj:
Chcesz, to ja Ci zrobię questa do wykonania: zasponsoruję wszystkie tam pochodnie, Carlin Sworda, jakąś dobrą tarczę (ale niekoniecznie LF-y, bo w końcu na 2 levelu jeszcze graczy nie bardzo stać na kupowanie tak drogich rzeczy :-P) dam to wszystko Tobie na 2 levelu i poproszę, żebyś w niedzielę w nocy, kiedy już nawet Brazylijczycy pójdą spać, wykonał katana quest :-D, abyś mi pokazał, jak to robisz solo na 2 levelu :-D
|
Kurde, załamujesz mnie. Dobra, jeszcze raz ci powtórzę: "Zrobię ten filmik, zrobię, zrobię, zrobię, zro-bię!". Specjalnie zdejmę z siebie cały ekwipunek i zostawię przy sobie tylko łopatę w lewej ręce, a linę w prawej ręce i pojdę po tą yeah bunną katanę, żebyś przestał mnie krytykować do jasnej cholery.
Cytuj:
Ale warunek jest taki, że ja tylko będę szedł za Tobą i tylko się przyglądał, nawet cały loot z potworków po drodze będzie Twój. Chcesz? Heh, no jasne, że nie chcesz, bo za chińskiego Boga nie zrobiłbyś samodzielnie tego questu przy takich warunkach.
|
A po jaką cholerę masz za mną iść, skoro ja ci to na filmiku mogę pokazać i nawet się zalogować do Tibii nie będziesz musiał. No, ale ty pewnie nawet nie masz takiego magicznego programu jak TibiCam, bo jest on trochę trudny w obsłudze, jak na twój iloraz inteligencji, to fakt.
Cytuj:
Nie wystarczyłoby Ci capa na noszenie swojego "wypasu" ekwipunku
|
400 capa spokojnie wystarcza na mainie do noszenia ekwipunku.
Cytuj:
nie wystarczyłoby Ci HP na pokonanie potworków
|
Żebym miał nawet 5 razy mniej HP, to i tak bym questa zrobił. Wiesz o tym, że jest coś takiego jak box'y?
Cytuj:
ani też nie wystarczyłoby Ci skilli na pokonanie tych potworków najtrudniejszych
|
A po co je pokonywać? No, ale dobrze. Zakładam, że muszę pokonać. W takim razie i tak pokonam. Dam ci filmik.
Cytuj:
Przy takich warunkach nie zabiłbyś nawet wszystkich trolli w wieżyczce na północnym Rookgaardzie :-).
|
A szczura bym zabił, panie profesorze?
Cytuj:
Ale spoko, z Twojej wypowiedzi wynika, że np. minotaur dla Ciebie na 2 levelu nie stanowiłby żadnego problemu. Hehe, no pewnie! :-D
|
Chcesz filmik z solowaniem Minotaura na 1 levelu?
Cytuj:
I tak to właśnie Ty oraz wiele ludzi tego po prostu nie rozumieją: tylko expią, expią i jeszcze raz expią, żeby zaszpanować przed kolegami wysokim levelem, "zarąbistym" ekwipunkiem i w ogóle wysokimi parametrami postaci.
|
Na przykład ja nie gram po to, żeby "szpanować" postacią, tylko po to, żeby się dobrze bawić w Tibii.
Cytuj:
A wiele z takich ludzi, kiedy bym spytał o jakieś ciekawe miejsce na połażenie sobie po terenie, nie umiałoby nawet zapewne odpowiedzieć mi na pytanie, bo w tym czasie, kiedy ja po prostu zwiedzałem sobie Tibię, oni byli zajęci nabijaniem.
|
Na 15 levelu to ty sobie możesz pozwiedzać co najwyżej miasta, bo odejdziesz trochę w bok i sraczka.
Cytuj:
Wiedz jednak, że ja (i, mam nadzieję, także paru innych ludzi) mam całkowicie gdzieś takie "załamania nad słabym stuffem" i dalej sobie będę "pocinał" takim "gównianym machaczem" :-P jak carlinek, a osłaniał się platem.
|
Twój wybór. Będzie ci się nudniej grało, ale jak to lubisz, to nie będę krytykować.
Bosheee, ale się rozpisałem. Może za dużo krytyki. Ale ja nienawidzę jak ktoś ma destrukcyjny i demobilizacyjny pogląd na Tibię. Człowiek ogląda sobie filmiki z solowania Giant Spidera na 10 levelu, a tu nagle przychodzi koleś, który się mądrzy, że nie można zdobyć Katany na 2 levelu i jeszcze, żeby bardziej zanudzić graczy, to delikatnie sugeruje, że najlepiej grać powoli i klepać zwykłe dwarfy do 50 levela, a my mamy się tego słuchać. Człowieku, ty jesteś jakimś archaicznym działaczem z czasów PRL-u chyba. Tutaj zabronić, tutaj rozkazać, tutaj się wtrącić. Zrozum, że ludzie grają inaczej nie dlatego, że są cymbałami, ale dlatego, że jest to ciekawsze, a skoro tobie się co innego podoba, to ja i zapewne inni ludzie także akceptują to, ale ty zaakceptuj innych.
Nie wiesz jeszcze wiele o Tibii, to się nie wymądrzaj. Uczysz innych graczy źle, tłumaczysz im, że Tibia to trudna gra i trzeba na jak najdalszym levelu iść, bo można zginąć, podczas, gdy to nie jest prawda. Po przeczytaniu twojej wypowiedzi taki początkujący gracz się załamie, bo piszesz, że trzeba mieć bóg wie jakie skille, level i ekwipunek, żeby wykonać proste questy na rooku. Celem nas, użytkowników forum, ma być odkrywanie tajemnic Tibii i łamanie barier, a nie ich pogłębianie.
Jakbym grał tak jak ty w Tibie to bym nie osiągnął nic więcej niż bicie tych samych dwarfów zwykłych w tej samej kopalni przez rok. Nuda tysiąclecia.
PS. I sorry, że mój post to prostowanie "profesora" i wnosi niewiele do tematu, ale nie mogę czytać, jak wprowadza się w błąd nowych graczy. :-/